Alexis šokirao predstavnike Intera i Juventusa kada im je rekao koliku platu želi

To mu niko neće dati

Alexis šokirao predstavnike Intera i Juventusa kada im je rekao koliku platu želi

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez stigao je kao veliko pojačanje u Manchester United početkom 2018. godine iz Arsenala.

Alexis je postao najplaćeniji igrač sa sedmičnom platom od nevjerovatnih 500.000 funti, ali se na kraju pokazao kao jedan od najvećih promašaja u historiji engleskog kluba.

Čileanac će gotovo sigurno napustiti Old Trafford na kraju ove sezone, ali United ima velikih problema oko prodaje. Čak nude Alexisa na posudbu s opcijom da oni plaćaju dio plate njegovog nevjerovatnog ugovora.

No, primarni cilj Uniteda je da proda Alexisa, a za njega već ima nekoliko zainteresovanih klubova. Mediji u Italiji prenose da su u prvom redu Inter i Juventus koji žele dovesti Čileanca za neku razumnu cifru.

Football Italia prenosi da je Alexis čak održao razgovore s predstavnicima Intera i Juventusa, ali da ih je u startu šokirao. Naime, on ne želi odustati od svoje ogromne plate i traži čak 12 miliona eura po sezoni što je teško da će se desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je pokazao najveći interes za njega, ali su mu jasno poručili da njegova plata mora biti duplo manja ukoliko želi na kraju da zaigra na Meazzi.

U Juventusu su bili još rigorozniji i ponudili su mu svega 4,5 miliona eura po sezoni kao rezervnoj opciji u napadu. No, jasno je ukoliko Alexis ne smanji svoje "apetite" teško je da će na ljeto pronaći klub u kojem će imati pristojnu minutažu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Mamicu hebo svoju, nije odigrao cjelu utakmicu i ne pamti, 350 000 sedmicno, a seta se ko maneken ili na klupi sjedi.Ako dobijes i 5 miliona budi zadovoljan kako si igrao zadnju sezonu.
0 1
Juve88
Propali drogeras
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi