Liverpool ponudom za Italijana otkrio da Alisson napušta klub, sjajni golman održao riječ i odbio ih
Brazilski golman ima ogromnu ponudu na stolu (Foto: EPA)

Di Gregorio nije želio prekršiti dogovor

Liverpool ponudom za Italijana otkrio da Alisson napušta klub, sjajni golman održao riječ i odbio ih

Midhat Šljivak

Brazilski golman Alisson Becker mogao bi nakon šest godina napustiti Liverpool. Dokaz tome je činjenica da su u potrazi za novim čuvarom mreže i da su pokušali pokvariti posao Juventusa i Monze u kojem će Michele Di Gregorio završiti u Torinu.

Alisson Becker lako bi mogao napustiti Liverpool. 31-godišnji brazilski golman na stoluu ima ogromne ponude iz Saudijske Arabije, Al Nassr ga je označio kao prioritetno pojačanje, a Redsi su ga po svemu sudeći spremni pustiti.

To znači da ponuda sigurno nije mala i da je s Anfielda stiglo zeleno svjetlo za njegov odlazak. Također, Liverpool je pokušao odmah završiti dovođenje novog golmana i ponovo su ga potražili u Italiji.

Golman Monze Michele Di Gregorio bio im je prva opcija. Pokušao je Liverpool pokvariti posao torinskom Juventusu koji već ima dogovor s Monzom i 26-godišnjim golmanom, no nije uspio.

Iako je engleski velikan nudio više novca Monzi i samom Di Gregoriju, oni su odlučili ispoštovati riječ koju su dali Staroj dami i ostali su pri transferu u Juventus.

Prelazak u Torino mogao bi se kompletirati već u narednim danima, Di Gregorio će postati prvi golman Bianconera, a Liverpool će tražiti druga rješenja za svoj gol.

Oglasi

Di Gregorio je ispao apsolutni gospodin. Nije želio prekršiti datu riječ bez obzira što mu je engleski tim nudio mnogo više novca, a i Monza nije htjela da povuče dogovor i uzet će 20 miliona eura od Bianconera.

Alisson Becker je u proteklih šest godina bio jedinica Redsa. On je u klub stigao 2018. godine iz Rome za tada rekordnih 72.5 miliona eura.

U tom trenutku Brazilac je postao najskuplji golman ikad, no manje od mjesec dana kasnije izgubio je takav status jer je Chelsea španskog čuvara mreže Kepu Arrizabalagu platio nestvarnih 80 miliona eura.

Ipak, očigledno je sada došlo vrijeme za rastanak. Postoje ponude koje se ne mogu odbiti u životu i očigledno je jedna takva došla za Alissona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u dresu Redsa odigrao 263 utakmice, zabio je čak i jedan gol, a osvojio je Ligu prvaka, Premier ligu, FA i EFL Kup, te FIFA Svjetsko kupsko prvenstvo.

Alisson je 2019. godine proglašen za najboljeg golmana svijeta po izboru FIFA i Međunarodnog instituta za fudbalsku statistiku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Gubim epitete za vaše gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi