Poruka koja priprema teren za Dedićev transfer života: "A tek se zagrijava..."

Protiv Islanda je bio briljantan

Poruka koja priprema teren za Dedićev transfer života: "A tek se zagrijava..."

A. Čaušević

Na krilima Amara Dedića i Radeta Kruniča Bosna i Hercegovina je na savršen način otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Protiv Islanda je na Bilinom polju upisana velika pobjeda rezultatom 3:0.

Dedić je svojom fenomenalnom partijom oduševio sve. Napravio je ključne poteze za prva dva gola, dok je u nastavku i slabijom lijevom nogom zatresao mrežu.

Talentovanom desnom beku je tek 20 godina i jasno je da mu se predviđa blistava budućnost te sigurno ima potencijal da postane defanzivac svjetske klase.

Novi ljubimac navijača Zmajeva je trenutno član RB Salzburga, prave mašinerije za razvoj igrača i čini se da u austrijskom klubu već pripremaju teren za Dedićev transfer.

Iako je nedavno potpisao ugovor do 2027.godine u prvaku Austrije se ne ustručuvaju prodati bilo kojeg igrača u slučaju prave ponude.

"Amar Dedić je pružio senzacionalnu partiju i postigao gol za Bosnu i Hercegovinu i njihovoj pobjedi nad Islandom. A tek se zagrijava...", objavio je RB Salzburg na društvenim mrežama.

Oglasi

Sadio Mane, Erling Haaland, Karim Adeyemi, Dayot Upamecacno, Patson Daka i Dominik Szoboszlai su samo neki od igrača koji su nakon igara u Salzburgu postali svjetske klase.

Dedić je do sada pokazao da definitivno posjeduje sve predispozicije za najveće domete, tome svjedoči i interes slavnog Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I dok je očekivati da uskoro počne "licitacija" za bh. reprezentativca, naš fudbaler stoji čvrsto na zemlji, skromno i ponizno, prvenstvno zbog svog vjeroskog uvjerenja.

Nakon što je zabio gol Islandu podigao je dres sa ramazanskog čestitkom. Poslije utakmice je u mixed zoni kazao da je postio na dan susreta i da mu je vjera na prvom mjestu u životu.

Već sada je jasno da je Bosna i Hercegovina u Dediću dobila velikog igrača i da selektori u narednih 10 i kusur godina neće morati brinuti o desnoj strani ekipe.

Top Komentari

Pa u boljem je klubu sada nego manćester penalted
2 1
Blueboy
Mancester je bio klib dok je bio Ferguson,nakon njega je prosjecnja ekipa koja baca pare na transfere a nikakve koristi nema.Dedic ako misli napredovati bolje mu je da ide u neki manji klub i lagano da se penje ka vrhu.Svi znamo kako zavrse mladi igraci u velikim ekipama
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi