Antonio Conte od Napolija zatražio dovođenje reprezentativca BiH, to smatra ključnim zadatkom

Želi vratiti Napoli u borbu za titulu

Antonio Conte od Napolija zatražio dovođenje reprezentativca BiH, to smatra ključnim zadatkom

Edmir Škorić

Antonio Conte nedavno je imenovan za trenera Napolija, a jedna od njegovih želja je da klub dovede bh. fudbalera koji je oduševio prošle sezone.

Bivši italijanski selektor planira da promijeni taktički oblik ekipe kako bi odgovarao formaciji 3-4-3 i raspravlja o strategiji sa direktorom Giovannijem Mannom i predsjednikom Aureliom De Laurentiisom.

Prema stručnjaku za transfere Sky Sporta Italia Gianluci Di Marziu, Conte ima dva posebna zahtjeva za pozicije krila. Prvi je bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić koji će u avgustu napuniti 22 godine i igra na desnom boku.

Dedića se također povezivalo s Interom ako bi Denzel Dumfries otišao ovog ljeta, ali čini se da to više nije slučaj. Nakon sjajnih nastupa u dresu Salzburga, Dedić je spreman za iskorak u karijeri.

Drugi kandidat za bočnu poziciju je mnogo iskusniji Spinazzola, s kojim je Conte radio dok je bio selektor Italije. Spinazzola je ovog ljeta slobodan igrač jer mu je dopušteno da istekne ugovor s Romom.

Oglasi

Bio je jedan od najboljih igrača Italije na Evropskom prvenstvu 2020., a onda se borio da se u potpunosti oporavi od razorne povrede kada je pukla Ahilova tetiva.

Conte je početkom mjeseca imenovan trenerom Napolija. On je prethodno s Juventusom osvojio tri Scudetta, bio prvak Italije i sa Interom, a sa Chelseajem je slavio u Premier ligi. S Napolitancima je potpisao trogodišnji ugovor.

"Napoli je važan klub na međunarodnoj sceni. Sretan sam i uzbuđen zbog toga što ga preuzimam. Jedno mogu obećati: Dat ću sve od sebe za razvoj momčadi i kluba. U potpunosti sam predan zadatku, kao i moji pomoćnici", rekao je Conte po dolasku u Napoli.

Italijanski mediji ranije su pisali da će Conte zarađivati između osam i devet miliona eura godišnje, čime će postati najplaćeniji trener u Italiji. Dosad je to bio Simone Inzaghi s plaćom od 5.5 miliona eura.

Conte želi da vrati Napoli u vrh. Nakon što je osvojen Scudetto, prošle sezone je tim završio tek na 10. mjestu i tokom prošle sezone promijenio je čak tri trenera. Luciano Spalletti napustio je klub nakon što je prethodne sezone osvojio Serie A, a naslijedio ga je Rudi Garcia. Njega je u novembru naslijedio Walter Mazzarri, koji je dobio otkaz u februaru. Nakon toga je privremeni trener bio slovački selektor Francesco Calzona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A što se Dedića tiče, samo je pitanje vremena kada će napraviti veliki transfer. Trenutno je povrijeđen i zbog pvorede nije konkurisao za prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom, ali je oduševio sve i pojavio se na okupljanju nacionalnog tima.

Dedić ima ugovor sa Red Bull Salzburgom do ljeta 2027. godine, ali Austrijanci su svjesni da će teško zadržati svog kapitena, za kojeg se zanima sve veći broj velikana iz liga petica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti