Po jednom parametru Amar Dedić je ove sezone nedodirljiv kada su u pitanju bh. reprezentativci!

Nadolazeća bh. i svjetska zvijezda

Po jednom parametru Amar Dedić je ove sezone nedodirljiv kada su u pitanju bh. reprezentativci!

E. Ganibegović

Ako ne računamo nastupe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, možemo reći da dosta reprezentativaca Bosne i Hercegovine od početka ove sezone igra u dobroj formi u svojim klubovima, a Amar Dedić se po jednom parametru posebno ističe.

Dosta naših reprezentativaca ove sezone igra važne uloge u svojim klubovima i standardni su u početnim postavama.

Najviše se to odnosi na Edina Džeku koji je sa po šest golova i asistencija najzaslužniji što Fenerbahče ima niz od 12 pobjeda u svim takmičenjima ove sezone.

Sead Kolašinac i Rade Krunić igraju standardno za Atalantu i Milan u Italiji, u Njemačkoj su u sjajnoj formi Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Dennis Hadžikadunić i Haris Tabaković, raduju i igre ostalih u Turskoj poput Dala Varešanovića, Harisa Hajradinovića i drugih.

Međutim, Amar Dedić ističe se po jednom parametru od svih ostalih bh. reprezentativaca.

Oglasi

Naime, ovaj desni bek do sada je u sezoni odigrao maksimalan broj minuta za svoj tim, ne računajući golmane.

Na deset utakmica koje je Salzburg odigrao u svim takmičenjima, Amar Dedić je skupio maksimalnih 900 minuta, te je postigao i tri gola uz dvije asistencije.

Do ovog vikenda je u društvu s njim bio i Rade Krunić koji je zamijenjen na meču protiv Verone prije dva dana, te je Amar Dedić ostao sam u ovoj statističkoj rubrici.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Treba svakako istaći i da Amar Dedić nosi i kapitensku traku Salzburga ove sezone, te je najmlađi kapiten u Ligi prvaka ove sezone. 

Top Komentari

struja
Dosad najlosije izdanje Edina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi