Osim poredio Englesku i Italiju: "Veća kubikaža, jači motor"

Bh. trener u svom stilu

Osim poredio Englesku i Italiju: "Veća kubikaža, jači motor"

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Treći duel osmine finala na Evropskom prvenstvu danas od 18 sati u Gelsenkirchenu igraju Engleska i Slovačka. Ekipe sa različitim ambicijama. Englezi žele titulu prvaka Evrope, a Slovaci su ostvarili cilj plasmanom u nokaut fazu i svaki naredni rezultat za njih bi bio ogroman bonus.

U specijalnoj emisiji na BHRT-u utakmicu su analizirali stručni konsultanti Amar Osim i Slaven Musa.

Amar Osim je ponovo u svom stilu imao nekoliko komentara, posebno je ostao upečatljiv komentar kada je poredio Italiju i Englesku.

Italija je u osmini finala ispala od Švicarske, Englezi također ne briljiraju nakon grupne faze, a Osim je to objasnio na svoj način.

"Vidjeli smo Italiju šta se dešava kada igraš protiv reprezentacije koja zna šta hoće. Ali ne možemo realno porediti Italiju i Englesku. Englezi imaju veći kvalitet, veća kubikaža, jači motor", rekao je Osim.

Italija je jučer u osmini finala eliminisana od Švicarske rezultatom 2:0 i tako se oprostila od odbrane titule prvaka Evrope.

Oglasi

Englezi ne igraju kako navijači žele, ali vidjet ćemo da li mogu bolje u nokaut fazi koja je puno bitnija.

Pored Švicarske u osminu finala plasman je obezbijedila i Njemačka koja je također sa 2:0 savladala Dansku.

U četvrtom duelu osmine finala večeras će snage odmjeriti Španija i Gruzija gdje su Španci veliki favoriti.

Spalletti ostaje na kormilu Azzura

Prema riječima novinara Fabrizija Romana, zvaničnici Italijanske fudbalske federacije odlučili su da Luciano Spalletti ostane selektor Italije.

Oglasi

Podsjetimo, on je na klupu Italije stigao u septembru 2023. godine nakon što je Roberto Mancini napustio to mjesto i otišao u Saudijsku Arabiju.

Od tada je bivši trener Napolija vodio Italiju na 14 utakmica i upisao sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza.

Jedna od tih sedam pobjeda došla je 9. juna u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine kada je bilo 1:0.

Njegov ugovor traje do ljeta 2026. godine odnosno do kraja Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Kanadi, SAD-u i Meksiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi