Golčina Varešanovića, u strijelce se upisao i Bajić

Kup Turske

Golčina Varešanovića, u strijelce se upisao i Bajić

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice igra se i Kup u Turskoj, a na rasporedu su mečevi trećeg kola koji su bili nastavljeni i danas. Bh. fudbaleri bili su efikasni i slavili su sa svojim timovima.

Ankaragucu je sa 3:1 bila bolja od niželigaša Iskenderunspora, a prvi gol na utakmici za 1:0 postigao je naš Riad Bajić iz penala.

U timu iz Ankare u startnoj postavio bio je i Andrej Đokanović koji je igru napustio u 46. minuti kada ga je zamijenio Pedrinho, dok je Nihad Mujakić duel odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Rizespor je bio ubjedljiv također i izborio plasman u četvrto kolo Kupa.

Na svom terenu Rizespor je deklasirao niželigaša Bucaspor 1928 reuzultatom 4:0, a sjajan pogodak za domaće postigao je i naš Dal Varešanović.

Oglasi

U ostalim današnjim duelima plasman u četvrto kolo izborili su Manisa, Sivasspor, Gaziantep.

Ranije su plasman među 32 u Kupu Turske izborili Hatayspor, Keciorengucu, Sakarayaspor, Alanyaspor, Pendikspor, Boluspor, Samsunspor, Bandirmaspor, Umraniyespor, Eyuspor, Kayserispor, Trabzonspor, Gencelbirligi, Kasimpasa, Adanaspor, Bodrumspor, Konyaspor, Karagumruk, 24 Erzincaspor, Goztepe, Antaylaspor, Kirkalerilspor.

U daljem takmičenju pridružit će se velikani Fenerbahce, Galatasaray i Besiktas, a titulu u Kupu Turske brani ekipa Fenerbahcea koja je prošle godine u finalu savladala Basaksehir sa 2:0.

Nema sumnje da nas i ove godine očekuje dosta uzbuđenja u Kupu Turske, a vjerovatno ćemo vidjeti i koje iznenađenje.

Top Komentari

Ham0
Ko ga gura vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti