Dal Varešanović jučer zabio golčinu, ali objava njegovog oca Mirze je hit: "Ko te gura više?"

Donio bod Rizesporu svojim golom

Dal Varešanović jučer zabio golčinu, ali objava njegovog oca Mirze je hit: "Ko te gura više?"

E. Čaušević

Rizespor jučer je na svom terenu remizirao protiv Sivasspora (1:1) u utakmici šestog kola turske Superlige, a utakmicu je obilježio spektakularan pogodak Dala Varešanovića. Na tribinama je bio i njegov otac Mirza koji se nakon meča oglasio na Instagramu ironičnom porukom.

Rizespor nije dobro otvorio jučerašnji meč jer je Sivasspor uspio već u sedmoj minuti da povede sa 1:0 nakon što je Sais pogodio mrežu domaćeg tima na asistenciju Kapacka.

Međutim, do kraja prvog poluvremena domaći su uspjeli da se vrate u meč. Na scenu je u 35. minuti stupio upravo Varešanović koji je oduševio fudbalsku javnost u Turskoj fantastičnim pogotkom.

Naime, Olawoyin je centrirao s lijeve strane za Varešanovića koji je s vrha kaznenog prostora iz voleja spektakularno pogodio za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Rizespor je pokušao u nastavku utakmice da dođe do potpunog preokreta, ali je ostalo na kraju 1:1. Varešanović je proveo na terenu 90 minuta, a imao je i posebnu podršku s tribina na jučerašnjem meču.

Oglasi

Utakmicu Rizespor - Sivasspor pratili su njegov otac Mirza i brat Mak, te dvojica njegovih prijatelja. Posebno se u centru pažnje našao dojučerašnji trener Sarajeva zbog svoje objave na Instagramu.

Varešanović je poslao ironičnu podršku nakon golčine njegovog sina jer je napisao: "Ko te gura više?", aludirajući na kritike i komentare koje je dobijao dok je on bio trener Sarajeva, a Dal je tada bio također član bordo kluba.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mnogi su tada kritikovali Varešanovića i govorili mu da "gura" svog sina da redovno igra, no Dal je sada pokazao svoj kvalitet, a Mirza je dočekao slatku osvetu i ironičnim komentarom je utišao kritičare na društvenim mrežama.

Inače, za Varešanovića je ovo bio drugi pogodak u turskom prvenstvu na petoj odigranoj utakmici za Rizespor.

Top Komentari

user1692778042
Pa gurao si ga dok se nije prodao. U toj šaban ligi se ne mora ni gurati. Tu je čak i hendikepirani Višća bio najbolji igrač lige..
3 5
DOKTOR_GAZ_
Tako je MIRZA..ima nas PRAVIH PITARA koji cijenimo tvoj rad..o DALU JE SUVISNO PRICATI..vidimo kakvu su "MIRNOCU" U VEZNOM REDU DONJELI, razno-razne JULARDZIJE..
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije