Ancelotti: Došao sam da uzmem titulu sa Napolijem

Prva sezona nije dobro prošla

Ancelotti: Došao sam da uzmem titulu sa Napolijem

Carlo Ancelotti ove sezone nije uspio da napravi ozbiljniji posao sa Napolijem po pitanju utrke za naslov.

I ovu sezonu Napolitanci će završiti na drugom mjestu, ali od ljeta nastoje da budu još konkurentniji neprikosnovenom Juventusu i zbog toga možemo očekivati velike poslove pod Vezuvom narednih mjeseci.

Prvi čovjek kluba sa juga Italije De Laurentiis osigurao je navodno veći budžet kako bi Ancelotti znatno osnažio momčad, a u tamošnjim medijima se posljednjih sedmica se kao moguća pojačanja pominju Nathan Ake, Jordan Veretout, pa i Hirving "Chucky" Lozano, no sve je zasad u domenu špekulacija.

Takve napise nije želio komentarisati ni Ancelotti, no njegove ambicije glede posla u Napoliju su vrlo jasno.

"Kao što sam rekao i kad sam dolazio, ovdje sam kako bih osvojio titulu, nisam na odmoru. Poslije pune sezone ovdje, poznajem bolje situaciju i razumijem smjer u kojem idemo. Napoli želi da raste kao ozbiljan i zdrav projekat", izjavio je 59-godišnji Anceloti.

Prva sezona u Napulju nije prošla kako su se u klubu nadali.

"Formacije mogu da se mijenjaju, ali tim mora da napada i da se brani. Tu je pošlo po zlu ove sezone. Kada smo morali da se branimo i da napadamo, nismo mogli to da uradimo. Uz sve to, posao nam je otežao i težak raspored na početku sezone."

Zanimalo je Italijane i kako se Ancelotti slaže sa prvim čovjekom kluba, kontroverznim biznismenom De Laurentiisom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"De Laurentiis me podržao otkad smo se prvi put vidjeli i dobro se razumijemo. Nemam neku posebnu strategiju kako izlazim na kraj s njim."

Ancelotti već ima iskustva sa osvajanjem Scudetta. U sezoni 2003/2004. bio je šampion sa Milanom, a s klubom sa San Sira osvojio je još mnoštvo trofeja, uključujući i dvije Lige prvaka.

Top Komentari

Bhf
Samo ako nekim slucajem izbacite Juve iz lige,u suprotnom opet cete se boriti za drugo mjesto sa ostalim ekipama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi