Ancelotti nakon uspješnog debija: Premier liga se nije promijenila

Everton upisao pobjedu

Ancelotti nakon uspješnog debija: Premier liga se nije promijenila

Carlo Ancelotti je napustio Napoli, te se nakon dosta vremena vratio u Englesku. Potpisao je ugovor sa Evertonom, a danas je prvi put sa klupe vodio svoj tim.

Bila je to meč 19. kola Premier lige, a Everton je na svom Goodison Parku slavio minimalan (1:0) trijumf nad Burnleyjem, zahvaljujući golu Calverta-Lewina iz 80. minute.

Nakon uspješnog debija na klupi svog novog tima kratku izjavu je dao Carlo Ancelotti.

"Prijem je bio fantastičan na Goodison Parku. Atmosfera u Premier ligi se nije promijenila. Bio je ovo poseban dan", izjavio je Ancelotti nakon utakmice, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaslužili smo pobijediti. Bili smo pomalo usporeni, ali na kraju je naš nastup bio dobar. Okončanje utakmice bez primljenog gola je sjajan znak. To je bilo važno. Svidio mi se tim, posebno u defanzivi".

Inače, Carlo Ancelotti je već ima jednu titulu pravaka Engleske koju je osvojio sa Chelseajem 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije