Carlo Ancelotti startao pobjedom, Muhamed Bešić presjedio na klupi

Trijumf Evertona, remi Sheffield Uniteda

Carlo Ancelotti startao pobjedom, Muhamed Bešić presjedio na klupi

A. Čaušević

Carlo Ancelotti je drugi mandat u Premiershipu počeo na najbolji mogući način. U debiju na klupi Evertona Italijan je krenuo s pobjedom. 

Everton je na Boxing day na svom Goodison Parku dočekao Burnley te upisao minimalni trijumf sa 1:0.

Karmele su bili puno bolji rival u ovom susretu što pokazuje i statistika od 21 upućenog šuta u odnosu na šest igrača Burnelya.

Do pobjedničkog gola Everton je stigao u finišu utakmice. Igrala se 80. minuti kada je glavom i uz pomoć stative pogodio Dominic Calvert-Lewin.

Susret na stadionu Bramall Lane između Sheffield Uniteda i Watforda kasnio je deset minuta zbog sigurnosnih razloga zbog čega je nešto kasnije i završena. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu. Stršljenovi su poveli golom Gerarda Deulofeua iz 27. minute, da bi za izjednačenje u 37. minuti iz penala zabio Oliver Norwood.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku su domaći bili angažovaniji i konkretniji, međutim najbolju šansu su imali gosti. Slobodnjak Deulofea iz 83. minute je završio tik iznad prečke.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je cijeli meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Promo

Top Komentari

BaboBih
Besic na klupi?? ma daj nije valjda... Inace svaku igra :/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi