Ancelotti optimističan pred novu sezonu: Napoli ima malu prednost u odnosu na rivale
Ancelotti je zadovoljan sa radom svoje ekipe

Napoli nije puno toga mijenjao ovog ljeta

Ancelotti optimističan pred novu sezonu: Napoli ima malu prednost u odnosu na rivale

S. Pašalić

Nova sezona Serije A kreće krajem augusta, a Carlo Ancelotti vjeruje da je Napoli u maloj prednoati u odnosu na protivnike.

Napolitanci su nisu mnogo mijenjali ekipu od prošle sezone i zadržali su sve najvažnije igrače, a još su se pojačali dolascima Giovannija Di Lorenza, Kostasa Manolasa i Eljifa Elmasa.

S druge strane Juventus, Inter, Roma i Milan su imali promjene u ekipi, a sva četiri kluba su promijenila i trenera ovog ljeta.

"Smiren sam i bit ću do 2. septembra", rekao je Ancelotti za Gazzetta dello Sport.

"Dužina prelaznog prozora me malo muči, ali sada sam se privikao. Nisam prisilio De Laurentiisa da potpiše Jamesa i Lozana, prijetio sam mu! Šalim se, naravno, ali ocjenjujemo mnoge situacije."

"Ukratko, svi želimo poboljšati ekipu, jer želimo pobijediti. Timovi su i dalje nepotpuni jer je tržište u punom jeku, pa ćemo morati pričekati da vidimo šta se događa."

"Napoli će do početka sezone biti prilično isproban. Ne smijemo eksperimentisati u svojoj igri da bismo bili tečniji. To nam može dati malu prednost nad našim protivnicima, koji su nešto promijenili."

"Još su nam potrebni Koulibaly i Allan koji će se vratiti 15. augusta, a igrat će u Firenci 24. augusta. Vjerovatno ću ga staviti u ekipu u meču protiv Juvea ... Manolas je zaista jak, agresivan je na pravi način."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je igrač odbrane koji garantuje fizičke duele i takmičenje u zraku. Elmas je već pokazao inteligenciju, sposobnost i snagu u treningu 'jedan na jedan', iako još nije proveo mnogo treninga s nama."

"Milik zaostaje samo kad je riječ o kondiciji. Jasno smo razgovarali s njim i on je jedan od napadača koje imamo na raspolaganju.", rekao je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti