Ancelotti dva puta ponizio istog igrača, ni ljudima u klubu nije jasno šta se dešava

Očito da postoji neki problem

Ancelotti dva puta ponizio istog igrača, ni ljudima u klubu nije jasno šta se dešava

Endin Čaušević

Real Madrid u nedjelju je doživio težak poraz u finalu španskog Superkupa od Barcelone sa 3:1 nakon čega su mediji u toj zemlji počeli špekulisati o lošoj atmosferi u svlačionici kraljevskog kluba, a navodno posebno se jedan igrač našao na meti Carla Ancelottija.

Finale španskog Superkupa i ove godine igralo se u Saudijskoj Arabiji, a na kraju je Barcelona u El Clasicu uspjela da lakše od očekivanog dođe do pobjede i prvog trofeja u ovoj sezoni.

Real Madrid je u okršaju protiv ljutog rivala totalno podbacio jer su Kraljevi pred ovaj meč imali ulogu favorita, ali na kraju im je Barcelona očitala fudbalsku lekciju i na kraju zasluženo došla do pobjede.

Nakon utakmice pojedini igrači Real Madrida našli su se na meti kritika, ali kritike nije izbjegao ni trener ovog tima Carlo Ancelotti.

Ancelotti je nakon utakmice priznao da je razočaran igrom svoje ekipe i jasno je da su skoro svi igrači podbacili na terenu, ali čini se da je italijanski stručnjak posebno jednog od njih "uzeo na zub".

Navijači Real Madrida nakon utakmice kritikovali su Ancelottija zbog odnosa kojeg ima s veznjakom Eduardom Camavingom i smatraju da je svima očito da nešto nije baš u najboljem redu između njih dvojice.

Oglasi

Camavinga je mečeve Superkupa protiv Valencije i Barcelone počeo od prve minute, ali ga je Ancelotti u oba susreta iz igre izveo već na poluvremenu iako francuski reprezentativac na terenu i nije bio toliko loš.

Španski mediji pišu da ni čelnicima Real Madrida nije jasno zašto Ancelotti ima takav tretman prema Camavingi za kojeg u klubu smatraju da je budućnost kada je u pitanju vezni red ovog kluba.

Ovaj 20-godišnjak je u Real stigao na ljeto 2021. godine iz Rennesa i pokazao se kao dobro pojačanje, ali jasno je da Ancelotti još uvijek ispred njega preferira Luku Modrića i Tonija Kroosa što baš i ne raduje navijače ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, ni atmosfera u svlačionici Kraljeva nije najbolja jer Camavinga nije jedini nezadovoljan igrač zbog tretmana Ancelottija. Francuz želi veću minutažu, ali pored Kroosa i Modrića će mu to Ancelotti teško pružiti u nastavku sezone.

Francuz je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 25 mečeva u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Najveca greska Real M. je prodaja Casemira. To sam budala ne vidi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi