Andre Villas-Boasu poslali fotografije njegove djece, uslijedio je šok

Portugalcu stigle zastrašujuće prijetnje

Andre Villas-Boasu poslali fotografije njegove djece, uslijedio je šok

Edmir Škorić

Bivši trener Chelseaja i Porta, Andre Villas-Boas, žrtva je vandalskog napada na vlastitu kuću, a osim toga dobio je ozbiljne prijetnje.

Tokom protekle večeri su na zidu kuće Villas-Boasa ispisani uvredljivi komentari, a dogodilo se to neposredno nakon što se slavni Portugalac odlučio kandidovati za predsjednika Porta.

"Izdajnik", pisalo je na vanjskom zidu njegove kuće, ali to nije najgore što mu je napravljeno.

Naime, jedan od bivših zaposlenika Porta Joao Queiroz je na Twitteru objavio kako su Villas-Boasu uručene fotografije njegove djece snimljene u školi koju pohađaju.

Uz fotografije portugalski stručnjak je dobio zastrašujuće poruke. Ovo bi svakako moglo natjerati Villas-Boasa da se povuče i da zaboravi na poziciju predsjednika Porta, ali svakako će policija biti uključena u incident i pokušat će pronaći počinioce ovog nemilog događaja.

Oglasi

Villas-Boas, poznat i kao nekadašnji asistent Josea Mourinha, vodio je porto od 2010. do 2011. godine. Tada je ekipi donio titulu, Kup, Superkup i osvojio je Evropsku ligu.

Kasnije je vodio Chelsea, Tottenham, ruski Zenit, kineski Shanghai SIPG i Marseille s kojim je raskinuo u februaru 2021. godine te je od tada bez posla.

Povezivao se sa nekim klubovima, čak i sa reprezentacijom Maroka, dok je još Vahid Halilhodžić bio selektor te afričke zemlje, no na kraju nije došlo do dogovora.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, Villas-Boas i nije tako omiljen lik, a naročito ga prezire nekadašnji igrač Rafael van der Vaart, koji je za AVB-a kazao da je "glumio Mourinha, a ustvari je bio obični k**ac".

"Imao sam dvije dobre godine i Villas-Boas mi prvog dana od dolaska u klub kaže: 'Ti si moj drugi broj 10'. Mogao sam ga tada ubiti. Pomislio sam da je običan k**ac. To što je uradio bilo je bez presedana. Uvijek sam ga zvao wannabe Mourinhom. Zvučao je isto, kretao se isto. Glumio je Mourinha, a bio je običan k**ac". Nisam mogao da ga podnosim", rekao je Vaart.

Top Komentari

Marro
Možda su se šalili a ovaj druker odmah policiju zove
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi