Arnautović povrijeđen, Inter zamjenu pronašao u redovima Porta

Taremi blizu Giuseppe Meazze

Arnautović povrijeđen, Inter zamjenu pronašao u redovima Porta

Eldar Ganibegović

Marko Arnautović je ovog ljeta stigao u Inter, no čeka ga pauza jer je povrijeđen. Lider Serije A je naciljao zamjenu.

Nedavno se na utakmici Empolija i Intera povrijedio Marko Arnautović. Ušao je u igru u drugom poluvremenu i doživio neugodnu povredu koja će ga na neko vrijeme udaljiti s terena.

U sedmoj utakmici na kojoj je nastupio, Marko Arnautović doživio je povredu bicepsa femorisa.

Kako prenosi Calciomercatoweb, Inter je spreman da na zimu dovede napadača koji će zamijeniti Marka Arnautovića. Poznato je i na koga ciljaju. 

Prema pomenutom izvoru, milanski tim bacio je oko na strijelca Porta. U pitanju je Iranac Mehdi Taremi.

Ovaj 31-godišnjak igra za Porto od 2020. godine i jedan je od najboljih fudbalera tima poslednjih godina. Pravo je čudo da već ranije nije ostvario neki dobar transfer. 

Oglasi

Iako ima otkupnu klauzulu od 60 miliona evra, ugovor mu ističe sljedećeg ljeta. Zbog toga je Porto spreman da ga pusti ove zime za samo 15 miliona eura.

Italijanski novinari tvrde da je Inter spreman ponuditi iznos koji traže Portugalci. Tako bismo Taremija naredne godine mogli gledati u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je Taremi na deset mečeva postigao dva gola. Dodao je i jednu asistenciju.

Karijeru je počeo u iranskom Iranjavanu, te igrao za Shahin Bushehr i Persepolis, pa katarsku Al-Gharafu. Godine 2019. stiže u Evropu i potpisuje za Rio Ave, a od 2020. je član Porta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Porto i jesi zmajevi, Do Dragao :-))))
2 0
Brazuka
Zmaj Demirović jel ? Vas treba isamarati dobro
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi