Andrea Pirlo zna kojeg igrača Juventus mora dovesti, a to za Miralema Pjanića znači samo jedno

Ako on dođe može pakovati kofere

Andrea Pirlo zna kojeg igrača Juventus mora dovesti, a to za Miralema Pjanića znači samo jedno

E. Čaušević

Legendarni italijanski igrač Andrea Pirlo savjetovao je Juventus kojeg igrača trebaju dovesti ovog ljeta.

Juventus je uspio da osvoji titulu prvaka Italije osmi put zaredom, ali sigurno da ne mogu biti zadovoljni s ovom sezonom s obzirom da je glavni cilj Stare dame bilo osvajanje titule Lige prvaka.

Klub iz Torina je pred početak ove sezone u svoje redove doveo i Cristiana Ronalda u pohodu na Ligu prvaka, ali nisu uspjeli proći dalje od četvrtfinala ovog elitnog takmičenja.

Juventus je već najavio neke promjene na kraju ove sezone i evidentno je da su im potrebna još neka pojačanja kako bi se podmladila ekipa, posebno u odbrani.

Legendarni Pirlo je izjavio da bi dobar potez Juventusa bio da pokuša za trenera dovesti Mauricija Pochettina jer je Max Allegri već propustio dovoljno šansi da napravi nešto ozbiljnije u Ligi prvaka.

Također, Pirlo vjeruje da Juventusu treba fudbaler koji će znati kako da organizuje napada, te je poručio da bi Isco bio fanatastično pojačanje za Juve.

"Pochettino ima identitet Juventusa kao modernog trenera kakav nam je i potreba. Moderno ne znači samo stili igre već sve što jedan trener donosi. Radio je u Španiji i Engleskoj i sigurno ima dovoljno iskustva".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Treba im igrač koji će organizovati napade. Treba im igrač poput Isca. To je moje mišljenje, ali vjerujem da bi on bio odlično pojačanje za Juventus ako žele Ligu prvaka. Sredina terena je nešto što moraju da poprave. Dovođenje Ronalda ne može riješiti sve probleme", rekao je Pirlo.

Ukoliko Juventus odluči da napravi promjene u veznom redu italijanski mediji smatraju da bi Miralem Pjanić mogao završiti na transfer listi ovog ljeta. No, bh. reprezentativac ne treba da brine oko budućnosti s obzirom da se veliki broj evropskih velikana interesuje za njegove usluge.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Hahahahaha ISCO umjesto Pjanica!! Daj ba smjesnan je postao ovaj Porlo... hahahah ISCO!! Hahaha
3 1
Prle
Pjanic trci 5 puta vise od Isca, dok je Isco ofanzivniji... uopste nemaju isti doprinos igri i ne mogu se porediti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi