Direktnije ne može: "Kako vam može pasti na pamet išta osim šest bodova iz ove dvije utakmice?"

Rumuni puni samopouzdanja

Direktnije ne može: "Kako vam može pasti na pamet išta osim šest bodova iz ove dvije utakmice?"

E. Ganibegović

Reprezentacija Rumunije koja je s 4:1 razbila Zmajeve u kombinovanom sastavu u septembru 2022. godine u kvalifikacije za EURO ulazi puna samopouzdanja, što dokazuje i izjava njihovog defanzivca.

Danas počinju kvalifikacije za EURO. Na Bilinom polju Zmajevi dočekuju Island, dok naši posljednji protivnici, Rumuni, svoju prvu utakmicu igraju za dva dana protiv Andore u gostima.

Oni su smješteni u grupu I gdje se pored Andore nalaze još selekcije Švicarske, Bjelorusije, Izraela i Kosova, te je njihov cilj jasan, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

Da imaju mnogo samopouzdanja govori i izjava defanzivca ove reprezentacije, Andreija Ratiua, koji je navijačima obećao šest bodova iz prve dvije utakmice.

Nakon Andore, Rumunija tri dana kasnije ima domaći meč protiv Bjelorusije, te se Rumuni nadaju da će na najbolji mogući način otvoriti kvalifikacije.

"Selektor Iordanescu je došao od prvog dana s nekim jasnim principima. I igra, i mentalitet, i ponašanje. Mi, igrači, smo ih sve prihvatili od prvog dana. Ali oni principi ponašanja se odnose direktno, na mentalitet i igru potrebno je malo vremena da se vidi promjena.

Oglasi

Mislim da smo na dobrom putu. Zaista mogu da vam kažem da sam osjetio da počinjem da sprovodim u praksi, na terenu, ono što sam siguran da i gospodin Iordanescu želi. I to sam vidio kod nekoliko kolega. Od utakmice do utakmice, možda malo po malo, ali sada smo spremni da to pretočimo u rezultate.

Zaista nisam mislio ni na šta drugo, ne mogu ni na šta drugo. Idemo da igramo u Andoru, vratimo se i pobijedimo u Bukureštu, protiv Belorusije. Kako još može da vam padne na pamet da s Andorom i Bjelorusijom ne dobijemo šest bodova?

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Moje kolege i ja se osjećamo mnogo sigurnije. Mislim da smo stekli više samopouzdanja da možemo ići na završni turnir. Možda ovaj novi stil u posljednje vrijeme ima utjecaja. Osim toga, pojavili su se i novi, dobri igrači, i to se jasno osjeti. I zašto bismo to izbjegavali da kažemo, sada imamo i pristupačniju grupu, sa moje tačke gledišta", izjavio je Andrei Ratiu za prosport.ro.

Ovaj fudbaler Huesce je do sada u nacionalnom timu upisao deset nastupa i postigao jedan gol. Prvijenac je zabio upravo protiv Bosne i Hercegovine u pomenutoj pobjedi od 4:1 u septembru 2022. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti