"Vidio sam šta sam vidio i plašim se i Kosova"

Pesimizam uoči kvalifikacija

"Vidio sam šta sam vidio i plašim se i Kosova"

E. Ganibegović

Ono što naredno slijedi u reprezentativnom fudbalu jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj, a u redovima reprezentacije koju su Zmajevi izbacili u C diviziju Lige nacija pesimizma ne nedostaje.

Kvalifikacije za EURO 2024. godine počinju u martu, a reprezentacija Rumunije smještena je u I grupu sa selekcijama Švicarske, Izraela, Kosova, Bjelorusije i Andore.

Poznati rumunski trener Marius Sumudica analizirao je grupu koju je Rumunija dobila i nije pretjerano optimističan.

"Ediju (Edi Iordanescu, selektor Rumunije, op. a) želim svu sreću. Neka Bog da jako dobre rezultate, idemo u kvalifikacije jer smo dosta daleko od svega što se dešavalo nedavno.

Živimo od jedinstvenih rezultata koji se pojavljuju na klupskom nivou, poput onoga što se dogodilo s Clujom. Potrebni su nam rezultati na nivou reprezentacije. Neće biti lako. Morat ćemo naporno raditi da bismo se kvalifikovali. Nakon što sam vidio ono što sam vidio, plašim se i Kosova", rekao je on za rumunske medije.

Inače, Rumunija na velikim takmičenjima nije bila od 2016. godine kada su učestvovali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Oglasi

Podsjetimo, ova selekcija bila je protivnik Zmajevima u prethodnom izdanju Lige nacija i protiv njih smo upisali po pobjedu i poraz.

U konačnici, mi smo ti koji su se radovali jer smo se plasirali u A diviziju, dok su oni ispali u C diviziju i raspoloženje u ovoj zemlji kada je reprezentativni fudbal u pitanju uopšte nije na nivou.

Iako su Rumuni ispali, selektor Edi Iordanescu dobio je podršku FS Rumunije i predvodit će reprezentaciju u narednim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kod nas je situacija dijametralno suprotna, s obzirom na to da će Ivaylo Petev nakon ponavljanja drugog najboljeg rezultata u historiji reprezentacije biti smijenjen.

Na sjednici IO N/FSBiH koja je zakazana sutra očekuje se da bude izabran i novi-stari selektor, a to bi trebao biti Faruk Hadžibegić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi