Vodio je buran život, potpisao ogroman ugovor, a danas napokon uživa: "Ovdje me niko ne poznaje"
FOTO: EPA

Skrasio se u niželigašu, daleko od svoje kuće

Vodio je buran život, potpisao ogroman ugovor, a danas napokon uživa: "Ovdje me niko ne poznaje"

Haris Zilić

Iskusni engleski napadač Andy Carroll po prvi put je u svojoj neobičnoj karijeri otišao van Ostrva i potpisao je dvogodišnji ugovor za francuskog drugoligaša Amiens.

Carroll je protekli vikend pogodio za svoj tim, dao je sjajan gol protiv Annecya sa centra.

Iako je došao kao poznato ime čini se da u Amiensu i baš nema neke euforije, barem na na ulicama što jako raduje Carolla, to je i sam priznao.

"Ovdje i ne znaju ko sam, niko ne me poznaje. Odem u prodavnicu, ne pitaju autogram, fotografiju, to je tako lijepo, osjećate se i vi kao normalan čovjek", rekao je Caroll i dodao:

"Bez problema izađem sa djecom, prošetamo, nema novinara, fotografa, uživate maksimalno, odlazak u Francusku je pravi potez."

Oglasi

Mnogi su njegovu karijeru smatrali skandaloznom. Došao je u Liverpool za 41 miliona eura 2011. godine, ali nije opravdao ni minmalna očekivanja.

Zatim je išao po raznim posudbama, tražio se dugo, imao i buran život van terena.

Čini se da mu je Francuska došla kao dobra terapija.

"Ovo je potpuno drugačiji fudbal od onog u Engleskoj gdje igraš presing i trčiš dok ne padneš s nogu. Ovdje je više taktički i snagu trošiš samo kada je to baš potrebno. Agent mi je javio za Amiens i tu ponudu, tražio sam da vidim stadion, trening centar i podatke o klubu i svidjelo mi se. Došao sam tu i zaista uživam", rekao je Carroll.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi