Ispunio im san na kojeg su čekali 33 godine, pa dočekao da ga nemilosrdni šef otjera kao psa
Luciano Spalletti vrlo vjerovatno neće biti trener šampiona Italije u narednoj sezoni (Foto: EPA)

Luciano Spalletti napušta Napoli

Ispunio im san na kojeg su čekali 33 godine, pa dočekao da ga nemilosrdni šef otjera kao psa

Midhat Šljivak

Luciano Spalletti odveo je ekipu Napolija do titule prvaka Italije. Na ovaj uspjeh tim iz Napulja čekao je 33 godine, radost u gradu je ogromna, no šampionski tim se već počinje raspadati i predsjednik Aurelio De Laurentiis je spreman Spallettiju uručiti otkaz.

Luciano Spalletti po svemu sudeći odlazi s klupe Napolija. Iako je osvojio šampionsku titulu na koju je Napulj čeka 33 godine, to nije dovoljno da dobije novi ugovor i pregovori s predsjednikom Aurelijom De Laurentiisom su stali.

De Laurentiis je poznat kao izuzetno kontroverzna ličnost. Odavno je poznato da se on i Spalletti ne podnose, a ovaj je sad, tvrdi Gazzetta dello Sport, odlučio i da ga otjera s klupe.

Tako će odmah nakon osvojene titule prvaka Spalletti neočekivano otići s klupe i sigurno da je itekako bolna činjenica to što će ga nemilosrdni šef otjerati kao psa.

Iskusni 64-godišnji stručnjak stigao je na klupu Napolija 2021. godine i to umjesto čuvenog Gennara Gattussa. Prošao je kroz dosta toga, posebno prošlog ljeta kada mu je De Laurentiis prodao pola tima.

Oglasi

Ipak, zahvaljujući Cristianu Guintoliju koji je uspio u ekipu dovesti anonimuse vrhunskog kvaliteta, Spalletti je sklopio tim za titulu prvaka i do nje se prošetao.

To nije dovoljno za novi ugovor. Razgovori su prestali i izvjesno je da će poznati stručnjak tražiti novi klub ovog ljeta.

Treba svakako napomenuti da Napoli napušta i sportski direktor Cristiano Guintoli koji se dogovorio s Juventusom, a pitanje je samo šta će biti s ekipe jer bi najbolji igrači mogli biti prodati zbog ogromne pohlepe za novcem predsjednika De Laurentiisa.

Luciano Spalletti je ekipu Napolija vodio u ukupno 93 utakmice. Ostvario je učinak od 60 pobjeda, 15 susreta završeno je neriješeno i 18 puta je teren napustio pognute glave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri koja nije ispunjena velikim brojem trofeja 64-godišnjak je radio još u Interu, Romi, Zenitu, Udineseu, Sampdoriji, Anconi, Veneziji i Empoliju, gdje je počeo trenersku karijeru.

Od značajnihih trofeja pored titule s Napolijem ima i dva naslova prvaka Rusije sa Zenitom, te dva osvojena Kupa s Romom.

Top Komentari

user1596891057
Idiot bogati a sad će čekati opet otprilike 20-ak godina do nove titule jer ko je uopste mogao vjerovati da će Napoli osvojiti titulu,svaka čast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi