Rudiger priznao: "Dok sam igrao u Chelseaju, namjerno sam pravio greške"

Cilj opravdava sredstvo

Rudiger priznao: "Dok sam igrao u Chelseaju, namjerno sam pravio greške"

Edmir Škorić

Bivši Chelseajev stoper Antonio Rudiger dao je pomalo neočekivanu i zbunjujuću izjavu, kazavši da je namjerno radio greške dok je nosio plavi dres.

Rudiger (29) ovog je ljeta bez odštete potpisao za Real Madrid, napustivši tako Chelsea u kojem j igrao važnu ulogu. Znao je i da pogriješi, a sada priznaje da je nekada svjesno radio te greške.

Rudiger je kao jedan od primjera kardinalnih grešaka naveo prošlosezonsku dramatičnu pobjedu od 1:0 nad Newcastleom u martu. Tokom same utakmice Rudiger je izveo bizaran skok na oduševljenje domaćih navijača koji je potom postao viralan na društvenim mrežama.

"Bit ću iskren, namjerno sam napravio nekoliko pogrešaka jer je za mene bilo previše tiho na stadionu tokom ove utakmice", rekao je Rudiger njemačkom mediju Sport1 .

"Htio sam time probuditi ljude", istakao je njemački reprezentativac.

Nijemac je također priznao da je znao svjesno da provocira protivničkog igrača.

"Volim analizirati svoje protivnike i pomisliti u sebi: 'Dobro, da vidimo kako će reagovati ako ih malo provociram'. No, nije da sam nešto analizirao prije utakmice, to se sve dogodi spontano".

Rudiger je ove sezone upisao devet nastupa za Real Madrid, te se još uvijek prilagođava na Španiju i na potpuno novo okruženje, ali i novi stil igranja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je s reprezentacijom Njemačke koja će ovog mjeseca u Ligi nacija odmjeriti snage s Mađarskom i Engleskom. Prvi meč igra se u petak protiv Mađarske u Leipzigu, pa slijedi gostovanje na njemu dobro poznatom Wembleyju kod Engleske.

On je na Stamford Bridgeu proveo pet godina, te je sa klubom iz zapadnog Londona osvojio Ligu prvaka, FA kup, Svjetsko prvenstvo za klubove, Evropsku ligu i UEFA Superkup.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Nece vam ovo niko citati jer su nebitni i rudiger i taj klub
2 2
struja
Jedan od onih sto ubijaju fubal a onda ga Real kupi?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije