Sjajan posao Real Madrida: Prvak Evrope dolazi besplatno na Santiago Bernabeu

Stiže defanzivac

Sjajan posao Real Madrida: Prvak Evrope dolazi besplatno na Santiago Bernabeu

Eldar Ganibegović

Čini se da je Real Madrid već dogovorio prvo pojačanje za predstojeće ljeto.

Kako saznaju izvori bliski Kraljevima, na Santiago Bernabeu mogao bi stići defanzivac aktuelnog evropskog prvaka Chelsea, Antonio Rudiger.

Njemački fudbaler je odličan u Chelseaju pod vodstvom Thomasa Tuchela, no transfer u Real Madrid čini se nije nešto što se tek tako odbija. 

Navodno je veliku ulogu u svemu odigrao i dugogodišnji veznjak Real Madrida, Toni Kroos, koji je dobar prijatelj s Rudigerom. 

Odlična stvar za Real Madrid i to je da bi Antonio Rudiger trebao stići potpuno besplatno, s obzirom na to da mu ugovor s Plavcima ističe na kraju sezone, te nije našao zajednički jezik s čelnicima londonskog kluba oko njegova produženja.

Rudiger je u Chelseaju definitivno proživio najljepše trenutke u svojoj klupskoj karijeri, s obzirom na to da je s ovim timom osvojio jedine trofeje u klupskom fudbalu:

GODINA TROFEJ
2018. FA Cup
2019. Evropska liga
2021. Liga prvaka
2021. UEFA Superkup

Osim ovih, s reprezentacijom Njemačke je 2017. godine osvojio Kup Konfederacija u Rusiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rudiger je karijeru započeo u Stuttgartu, a prije prelaska u Chelsea 2017. igrao je za Romu, što na posudbi, što kao njihov igrač.

U mlađim uzrastima nastupao je za Neukolln, Tasmaniju, Zehlendorf, Borussiju Dortmund i Stutgart.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Perez je Rokfeler u fudbalu . Pravi stadion koji ce biti daleko najbolji i najfunkcionalniji na svijetu . Zarada od samog stadiona ce se utrostruciti . Dovodi Mbapea i Rudigera besplatno , a Haaland za sitnih 75 mil eura . Trese se Evropa .
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi