Mourinho uočio hrvatskog diva - Želi ga u Fenerbahčeu!
Antonio Tikvić u duelu s Erlingom Haalandom (Foto: EPA)

Tikvić meta Fenera

Mourinho uočio hrvatskog diva - Želi ga u Fenerbahčeu!

Midhat Šljivak

Jose Mourinho planira dovesti brojna pojačanja u narednom periodu, a ekipu Fenerbahčea u defanzivnom redu mogao bi pojačati i mladi hrvatski štoper Antonio Tikvić.

Antonio Tikvić ime je mladog hrvatskog defanzivca koji je trenutno član Udinesea. 195 centimetara visoki štoper debitovao je prošle sezone u dresu italijanskog tima i predviđa mu se svijetla budućnost.

Međutim, iako je tek prošle godine stigao u Udine već ovog ljeta bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj. Fenerbahče pokazuje ozbiljan interes za ovog 20-godišnjaka i pokušat će ga dovesti u svoje redove.

Očigledno je Jose Mourinho uočio ovog mladog momka tokom boravka u Italiji. Sada ga želi vidjeti u svom timu i neće biti iznenađenje ako Tikvić obuče dres istanbulskog velikana.

Ovaj mladi defanzivac iza sebe ima zanimljiv životni put. Rođen je u Hamburgu i u omladinskim kategorijama je nastupao za najveće rivale St. Pauli u HSV.

Dvije godine je potom nosio dres mladog tima Eintrachta iz Frankfurta, da bi 2021. godine stigao u ekipu Turkgucu iz Minhena, no ni tu se nije dugo zadržao.

Oglasi

Ubrzo je stigao poziv minhenskog Bayerna. Potpisao je trogodišnji ugovor u ljeto 2022. godine i nastupao je za drugi tim kojeg je predvodio Martin Demichelis.

Međutim, ni u Bayernu se nije dugo zadržao. Već narednog ljeta odlazi u Italiju. Bavarci su ga Udineseu prodali za 650.000 eura, a Tikvić je u ovom klubu dobio svoje prve seniorske minute.

U prvenstvu Italije je debitovao protiv Fiorentine gdje je odigrao minut, ali je u italijanskom Kupu odigrao 120 minuta u utakmici protiv Cagliarija koja je otišla u produžetke.

Sada ima šansu da ostvari još jedan veliki transfer. Ponuda Fenerbahčea sigurno neće biti bezazlena i hrvatski div bi mogao završiti pod palicom Josea Mourinha.

Oglasi

Udinese će sigurno tražiti milionsku cifru za mladog fudbalera. Platili su ga 650.000 eura prošlog ljeta, ugovorom je vezan do 2028. godine i istanbulski tim će jednostavno morati izdvojiti višemilionski iznos.

Tikvić je pred velikom odlukom. Ne traži vas Mourinho svaki dan i sigurno da će dobro razmisliti o ponudi koja je došla iz Istanbula.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba svakako istaći da je Tikvić član mladih selekcija Hrvatske. Trenutno igra za U21 tim i skupio je četiri nastupa.

Prethodno je upisao pet nastupa za U19 i U18 selekciju Vatrenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi