Dok Edin Džeko u Zenici čeka utakmicu, njegov transfer je praktično gotova stvar

Na korak od potpisa za turski klub

Dok Edin Džeko u Zenici čeka utakmicu, njegov transfer je praktično gotova stvar

Edmir Škorić

Gotovo je sigurno da će Edin Džeko (35) karijeru nastaviti u Turskoj, u redovima tamošnjeg velikana Fenerbahčea, koji je bio ovog ljeta odlučan da ga potpiše.

Edin Džeko će kao slobodan igrač napustiti Inter, a njegov zastupnik Alessandro Lucci boravio je jučer u Istanbulu gdje se radilo na tome da reprezentativac BiH karijeru nastavi u Fenerbahčeu.

Slavni turski klub želio je po svaku cijenu da dovede iskusnog napadača kako bi zamijenio Ennera Valenciju. Navodno, ponuđeno je pet miliona eura po sezoni uz bonuse našem napadaču, ali i ugovor na dvije godine.

Financijski detalji tek će naknadno biti poznati, ali jasno je da Fener želi da dovođenjem bivšeg igrača Wolfsburga, Manchester Cityja i Rome napadne dugo očekivanu titulu u Turskoj, koja je prethodne sezone otišla u ruke ljutog rivala Galatasarayja.

Transfer guru Fabrizio Romano večeras je objavio novu informaciju i, sudeći po njegovim tvrdnjama, Edin će odmah nakon utakmice s Luksemburgom postati igrač Fenerbahčea.

Oglasi

"Fenerbahče radi na posljednjim detaljima kako bi završio posao s Edinom Džekom u sljedećih 24/48 sati. Pridružio bi se kao slobodan igrač. Nedavne runde razgovora bile su pozitivne jer se klub nada da će uskoro zaključiti sporazum", objavio je Romano.

Edin je djelovao jako raspoloženo danas u Zenici tokom zvanične press konferencije uoči sutrašnje utakmice s Luksemburgom. Dok je komentarisao transfer svog mladog saigrača Benjamina Tahirovića iz Rome u Ajax, osvrnuo se kratko i na svoju budućnost.

"Što se mene tiče, od srijede sam na odmoru", odgovorio je zagonetno kapiten naše reprezentacije.

Edin je motivisan i to je jako važno, nadamo se da će, za razliku od Lisabona, sutra biti mnogo učinkovitiji i da će postići barem jedan gol te da će Zmajeve odvesti do jako važne pobjede u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sam Edin je uvjeren da ćemo otići na EURO, iako situacija trenutno nije bajna pošto smo u tri kola ostvarili pobjedu uz dva poraza.

"Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice, onda ne treba ni da igramo. Igrali smo tri utakmice s tri najbolja protivnika u grupi. Imamo tri boda, očekivali smo više, bar jedan bod više, koji bi na neki način oduzeo Slovacima dva, ali treba da pogledamo isto tako da u prve dvije utakmice je falilo dosta naših glavnih igrača. Treba na sve obratiti pažnju. Po meni, situacija nije zabrinjavajuća, još uvijek je sve otvoreno i još uvijek je sve u našim rukama. Zavisi od nas kakve ćemo rezultate praviti u narednim utakmicama, ali sigurno da je sutra utakmica ključna", istakao je kapiten.

Top Komentari

Chesa
Džeko je upućen u svoje stvari. Sretno gdje god….
1 0
user1675926959
Jeste više naporni,ko da u Real ide a ne u mrtvi Fener.Popustite malo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi