Noćna bomba u Madridu

Arda Guler dolazi

Noćna bomba u Madridu

Midhat Šljivak

Madridski Real završio je transfer mladog turskog fudbalera Arde Gulera. Svi dokumenti s Fenerbahčeom su potpisani, zakazani su ljekarski pregledi i talentovani 18-godišnjak će u narednim danima zvanično postati član Kraljeva.

Mladi turski fudbaler Arda Guler novi je igrač Real Madrida. Fenerbahče i Real potpisali su tokom večeri sve dokumente o transferu i posao je sklopljen.

Talentovani 18-godišnjak će Kraljeve koštati 20 miliona eura, a istanbulski klub će imati i 20 posto od narednog transfera i dodatnih nekoliko miliona kroz bonuse.

Arda Guler je zbog Real Madrida odbio Barcelonu koja je tokom sedmice svim silama željela završiti transfer, no njihov veliki rival je bio brži u ovom slučaju.

Ljekarski pregledi u Madridu su zakazani i Arda će potpisati višegodišnji ugovor s kraljevskim klubom.

Oglasi

Real je tako dobio još jednog vrhunskog mladog fudbalera i u budućnosti bi Kraljevi mogli biti itekako dominantni u svijetu fudbala.

Modrić uzeo mobitel u ruke i lično Realu završio spektakularan transfer: "Ostavljam ti moju desetku"

Najtalentovaniji turski fudbaler Arda Guler (18) novi je igrač Real Madrida. Talentovani veznjak prihvatio je ponudu kraljevskog kluba ispred Barcelone, a glavne zasluge za njegov dolazak na Santiago Bernabeu ima hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Kraljevi su angažovali Luku Modrića da završi posao. Uzeo je mobitel, pozvao je mladog veznjaka Fenerbahčea i posao je jako brzo bio završen.

"Ja odlazim naredne sezone i želim da tebi predam svoju 'desetku'", navodne su riječi Luke Modrića ovom 18-godišnjaku, a u svemu je po određenim informacijama učestvovao i Toni Kroos.

Talentovanog veznjaka u rodnoj zemlji porede s Lionelom Messijem, a pažnju cijelog svijeta skrenuo je čudesnim golom za reprezentaciju Turske u utakmici protiv Velsa.

Oglasi

Od tog trenutka počela je potjera za njim. Činilo se kako će Barca sve lagano da završi, Real se međutim uključio i pokvario je kompletan posao velikom rivalu.

Arda Guler je u Fenerbahče stigao 2019. godine iz Genčlerbirigija. Sa 16 godina je debitovao za prvi tim istanbulskog velikana i postao je najmlađi strijelac u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlaskom Mesuta Ozila iz kluba dobio je 'desetku' Fenera, a u Realu će po svemu sudeći zadužiti isti broj odlaskom Luke Modrića na kraju naredne sezone.

Guler je u dresu Fenerbahčea odigrao 51 utakmicu i ostvario je učinak od devet pogodaka i 11 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Krsi li Real ikako financijski fer play ili za njih to ne vazi?
1 3
Madridista
Kako pišanje po katalonskoj sirotinji :-( Čuo sam da u Getafeu ima igrača da im ističe ugovor, nek to zaganjaju. To je njihov nivo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi