Razočarali Srbiju, a sada Messija i društvo: Evropska reprezentacija "otima" fudbalere kao na traci
FOTO: EPA

(Ne)očekivana odluka

Razočarali Srbiju, a sada Messija i društvo: Evropska reprezentacija "otima" fudbalere kao na traci

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Švicarske posljednjih godina je česta tema u svijetu fudbala pogotovo zbog činjenice da u svom timu imaju najmanje Švicaraca. Tu je dosta igrača koji vode porijeklo sa Kosova, iz Afrike, Njemačke, Južne Amerike.

Čini se da u ovoj alpskoj zemlji nastavaljaju s tim trendom kada je u pitanju fudbalski nacionalni tim.

U samo mjesec dana dobili su dva nova fudbalera, a jednog su uzeli i selekciji iz regije.

Prije nekoliko dana Filip Ugrinić napadač Young Boysa koji ima proijeklo iz Srbije odlučio je da u budućnosti nastupa za Švicarsku i tako rastužio naše istočne košmije.

Sada su Švicarci zadali udarac Messiju i društvu, tačnije Gaučosima.

Oglasi

Bek Boca Juniorsa Luca Blondel (27) je odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije Švicarske i da sa nestrpljenjem očekuje poziv.

Iako je pružao odlične aprtije u dresi Tigrea, zatim i Boca Juniorsa poziv u reprezentaciju Argetnine nije stigao.

Tako je ovaj 27-godišnji fudbaler odlučio da igra za zemlju odakle proijeklo vodi njegov otac.

Lucasov otac je rođen u Švicarskoj, a i sam fudbaler je živio kao klinac u ovoj alpskoj zemlji čime je stekao i njihovo državljanstvo.

Cijelu karijeru je proveo u Argentini, a prvi evropski iskorak mu neće biti klub nego reprezentacija što je svakako zanimljivo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Tigrea i Boce Juniors, nosio je i dres Atletico Rafaele, a ove godine skupio je 31 utakmicu za Bocu u svim takmičenjijma, upisao tri gola i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije