Odigrana je najluđa utakmica u kvalifikacijama, Farska Ostrva bila blizu senzacije
FOTO: EPA

Na dva meča vidjelo smo sedam golova

Odigrana je najluđa utakmica u kvalifikacijama, Farska Ostrva bila blizu senzacije

Haris Zilić

Nastavljene su kvalifikacije za EURO 2024. godine u Njemačkoj, a u terminu od 18 sati odigrana su dva meča osmog kola gdje smo vidjeli i jedan spektakularan duel odigran u St. Gallenu.

Reprezentacija Švicarske je dočekala Bjelorusiju, a konačan rezultat je glasio 3:3 u vjerovatno najboljoj utakmici tekućih kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Vodila je Švicarska 1:0 golom Shaqirija od 28. minute i očekivalo se da će to biti rutinski trijumf, ali onda ide preokret.

U 61. minuti Ebong proavnava na 1:1, a u 69. minuti Polyakov pogađa za vodstvo Bjelorusije od 2:1. Činilo se da je nokaut Švicarcima zadao Antilevski golom za 3:1 u 84. minuti utakmice, međutim nije bio kraj ludnice.

Švicarska u dvije minute sa dva brza gola dolazi do 3:3, pogađali su Akanji u 89. i Amdouni u 90. minuti utakmice. Pomenutih 3:3 je bio konačan rezultat ove sjajne fudbalske predstave.

Oglasi

U grupi E, Farski Otoci su namučili Češku, ali Češka je izbjegla debakl na svom terenu, slavila sa minimalnih 1:0 i ostala u utrci za EURO.

Gol odluke postigao je Soucek u 76. minuti iz penala i u ovoj grupi nas do kraja očekuje borba Češke i Poljske za drugo mjesto u grupi jer je Albanija veoma blizu prvog mjesta, iako i Moldavija ima matematičke šanse.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ranije danas u grupi A, Gruzija je na svom terenu deklasirala Kipar rezultatom 4:0.

Golove za Gruzijce postigli su Kiteshvili, Kvaratskhelia, Shengelia i Mikautadze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije