Čovjek koji je Džeki pokvario veliki posao mogao bi na kraju potpisati za Juventus
Foto - EPA

Stara dama ponovo pokazuje interes za Milika

Čovjek koji je Džeki pokvario veliki posao mogao bi na kraju potpisati za Juventus

M. Šljivak

Edin Džeko je proteklog ljeta bio veoma blizu prelaska u Juventus.

Dogovor između svih strana bio je postignut, čekalo se samo da Arkadiusz Milik pristane da dođe iz Napolija u Romu kako bi se Džeko oslobodio obaveza, ali na kraju je poljski napadač sav posao upropastio.

Milik je odbio prijedlog rukovodstva Napolija da se odrekne određenih naknada iz prošlosti kako bi mogao nesmetano otići u Romu i na kraju Napoli nije želio da ga pusti.

Juventus nije više želio čekati. Umjesto Džeke angažovali su Alvara Moratu, a bh. fudbaler je ostao dio Rome gdje je i ove sezone prvi izbor u napadu.

Milik sa druge strane zbog svih dešavanja nije igrao za Napoli. On je u ovom klubu prekrižen, te će vjerovatno tokom januara otići.

On bi na kraju mogao završiti u Juventusu. Navodno, Stara dama još uvijek pokazuje interes za Poljaka koji je dostupan za cirfu između 15 i 18 miliona eura.

Milikov agent je stigao u Italiju. Sa Napolijem će se obaviti pregovori i u narednom periodu bi se moglo znati hoće li Milik zaista doći u Juventus ili će otići negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Bianconera ovaj 26-godišnji napadač povezuje se još sa madridskim Atleticom, te Tottenhamom.

Poljak je od 2016. godine član Napolija i u 122 odigrane utakmice je zabio 48 pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AMEL2020
Zar mu nije bolje biti Kralj Rima nego sjediti na klupi u Juventusu i cekati priliku kad ce zaigrati, mislim na Dzeku
3 1
Saray
Što se tiče Milika on je presjedio pola sezone i završio karijeru ,jer je bio pravo pametan.....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi