To što ne priznaju Kosovo nije nikakva novina, ali čini se da su ovaj put pretjerali

Ništa nije slučajno

To što ne priznaju Kosovo nije nikakva novina, ali čini se da su ovaj put pretjerali

Edmir Škorić

U petak je odigran u Jerevanu prijateljski meč između domaće selekcije Armenije i Kosova, koje je slavilo s 1:0, ali tamošnji mediji bruje o skandaloznom potezu domaćina.

Iako se meč vodio kao prijateljski, očito to nije bio. Armenci ne vole Kosovo, nisu ih priznali kao nezavisnu državu, a iskorsitili su ovu priliku da im ponovo iskažu nepoštovanje.

Naime, Armenci su se odlučili poigrati sa zastavom Kosova, pa su je na svom dresu okrenuli naopako. Tako je kosovska zastava na grudima fudbalera Armenije stajala okrenuta napokao, a Kosovari su ubrzo putem društvenih mreža iskalili bijes jer su primijetili šta su im uradili.

Zbog ovoga su optužili i Macron, koji proizvodi i dostavlja opremu za Armeniju, ali očito je ovo bilo maslo domaćina utakmice, koji je izgubio s 1:0 je rje Milot Rashica postigao jedini gol na meču.

Oglasi

U komentarima na objavi postoji niz komentara od strane Armenaca koji se izvinjavaju za "propust", dok drugi "slave" potez svog Fudbalskog saveza i poručuju da su "Armenija i Srbija braća" i da "Kosovo nije i nikada neće biti država".

Ni Armenija ni Kosovo neće igrati na Euru ovog ljeta. Armence, koji odavno ne znaju za pobjed, za tri dana očekuje gostovanje kod Češke u novom prijateljskom meču, a u junu će odmjeriti snage sa Slovenijom i Kazahstanom.

One prave takmičarske mečeve imat će u septembru kada krene Lig nacija, gdje se nalaze u grupi Lige C sa Latvijom, Sj. Makedonijom i Farskim otocima. Kosovo igra s Mađarskom za tri dana, pa u junu gostuje Norveškoj.

U Ligi C Lige nacija Kosovare očekuju mečevi protiv Rumunije i Kipra. Ova selekcija posljednjih godina sve je kvalitetnija i ozbiljnija, što su pokazali u prethodnim kvalifikacijama za EP.

Top Komentari

Hanibal
Definitivno ovi pravoslavni narodi su pokazali svoje krstasko lice naspram muslimana, bilo ddje u svijeti. Oni su uvijek na strani krscana bez obzira na historijske cinjenice.Narod na Kosovu nisu Kosovari vec je to vecinski Albanski narod u uz srpsku nacionalnu manjinu. Na Kosovu zive, Bosnjaci, Turci i jos neki narodi. Kosovo nije trebalo ni odigrati utakmicu sa njima. Pravoslavni narodi nista ne priznaju (sto je istina). Slave ratne zlocince, negiraju sudske presude ili neosporne cinjenice kao sto je postojanje nezavisne drzave Kosovo.
3 1
Mirsad1705
Kada neko želi "poniziti" nekoga drugog, a radi se o fudbalskoj utakmici - najbolji način da to uradi jeste da mu utrpa bar tri komada, pa da se onda slatko smije poraženom. U ovom slučaju Jermenci su samo ponizili sami sebe. Okretanje kosovske zastave naopako može se protumačiti na više načina - ne mora biti namjerno - može biti i rezultat gluposti i idiotizma. A izgubiti kod kuće sa 1:0 od tako "nevažne i mizerne" reprezentacije (kakvom Kosovo očito smatraju Jermeni), je poniženje za domaćine a ne za goste!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi