Islanđani se spremaju za duel u Zenici: Šta im može otkriti utakmica koju su gledali?
Foto: Twitter - @Knattspyrnusambandið

Pripremali se u Njemačkoj

Islanđani se spremaju za duel u Zenici: Šta im može otkriti utakmica koju su gledali?

E. Ganibegović

Sutra počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Prvi protivnik Zmajevima je selekcija Islanda koja je prethodnih dana prikupljala informacije o našoj selekciji.

U prve dvije kvalifikacione utakmice Islanđani će biti gosti. Prvo će sutra na megdan nama na Bilino polje, a nakon toga idu u Lihtenštajn gdje će biti favoriti.

Danas će Islanđani u Sarajevo odraditi službeni trening i održati press konferenciju pred sutrašnju utakmicu, a prvi dio priprema obavili su u Njemačkoj.

Na Twitter profilu Fudbalskog saveza Islanda objavljena je fotografija na kojoj se vidi da reprezentativci te zemlje gledaju posljednju domaću utakmicu Zmajeva, onu u septembru 2022. godine protiv Crne Gore kada smo slavili s 1:0. 

Jasno im je da iz utakmice Rumunija - Bosna i Hercegovina nisu imali mnogo šta saznati o nama jer smo igrali u kombinovanom sastavu i rezultatski nam nije bila bitna ta utakmica, pa su se odlučili da prostudiraju meč protiv Crnogoraca u kojem smo se borili i izborili za prvo mjesto u grupi.

Oglasi

Tada je Ivaylo Petev na teren izveo sljedeći sastav, u formaciji 4-3-3: Šehić; Dedić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac; Pjanić, Bešić, Hadžiahmetović; Stevanović, Džeko, Demirović.

Međutim, sutrašnja utakmica biti će prva za novog selektora Faruka Hadžibegića i ni mi ne znamo šta očekivati, a kamoli Islanđani. Pretpostavlja se da novi-stari selektor neće puno mijenjati sistem u odnosu na svog prethodnika.

Za razliku od meča s Crnom Gorom koji su Islanđani gledali, definitivno neće biti Pjanića i Bešića koji nisu stigli na okupljanje radi povreda, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Seada Kolašinca.

Također, za razliku od te utakmice u prvoj postavi će se naći Anel Ahmedhodžić koji je u najboljoj formi od svih naših defanzivaca, dok je dvojac Hadžikadunić-Saničanin koji je tada startao apsolutno van ritma.

Saničanin je za Partizan nastupio samo dva puta ove godine, dok je Hadžikadunić bez debija za Mallorcu u osam mečeva, a posljednji put je igrao u novembru 2022. godine za Malmo u švedskom Allsvenskanu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Islanđanima je za oko sigurno zapao Amar Dedić jer je odigrao sjajnu utakmicu protiv Crne Gore, kao i Ermedin Demirović koji je postigao pobjedonosni gol (jedan mu je i poništen), te odigrao generalno sjajnu utakmicu na lijevom krilu i otvarao prostor za Edina Džeku.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Island na rasporedu je sutra od 20:45 i sve osim pobjede naše selekcije bilo bi razočarenje za naciju.

Top Komentari

PapaK
Da cemo ih razbiti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi