Na semaforu je 60. minut, Anfield gleda nemoguće - Uslijedio je najhladniji susret Kloppa i Salaha
Egipćaninu se nije nešto ovako dešavalo ranije

Klopp zamijenio prvu zvijezdu

Na semaforu je 60. minut, Anfield gleda nemoguće - Uslijedio je najhladniji susret Kloppa i Salaha

Midhat Šljivak

Liverpool je na Anfieldu pobijedio Sheffield United s 3:1 i nastavio je svoj put prema tituli prvaka. Međutim, ono što je obilježilo ovaj meč je odluka Jurgena Kloppa da zamijeni Mohameda Salaha nakon samo sat vremena igre.

Mohamed Salah definitivno nije navikao na scenu kakvu je večeras doživio na Anfieldu. Prva zvijezda Liverpoola zamijenjena je nakon sat vremena igre i u trenucima kada njegov tim nije imao povoljan rezultat.

Na semaforu je bilo 1:1, menadžer Jurgen Klopp potom pravi nešto nezapamćeno. Salah ide van igre zajedno s Ryanom Gravenberchom, a ulaze Harvey Elliott i Andy Robertson.

Nije Egipćanin bio zadovoljan što mora van terena. Vidljivo je to bilo na njegovom licu i susret s Jurgenom Kloppom je sve pokazao.

Uglavnom između menadžera i prve zvijezde Redsa bude pozdrav pun emocija. Sada je samo bila prisutna hladnoća i Salah definitivno nije zadovoljan ovakvom odlukom.

Oglasi

Na kraju je ipak za Redse najvažnije da su pobijedili. Mac Allister i Gakpo su postigli dva gola u završnici za trijumf od 3:1 i ostanak na vrhu Premier lige na osam kola prije kraja.

Redse u narednom kolu čeka veliki izazov. Putuju na Old Trafford kod najvećeg rivala Manchester Uniteda koji će im sasvim sigurno htjeti pomrsiti račune u borbi za trofej.

Salah mora priznati da večeras nije bio na nivou. Da li je uzrok ramazanski post ili nešto drugo vjerovatno ćemo saznati veoma brzo.

Salah igra posljednju sezonu u Liverpoolu?

Mnogi fudbalski analitičari vjeruju da je ovo Mohamedu Salahu posljednja sezona u Liverpoolu. Kao nova destinacija nazire se Saudijska Arabija.

Oglasi

Analitičar iz Saudijske Arabije Tariq Al Jalahma tvrdi da bi Mohamed Salah u narednoj sezoni mogao nositi dres Al Nassra.

"Vjerujem da ćemo Mohameda Salaha vidjeti u žuto-plavom dresu naredne sezone."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Al Nassr je navodno pripremio ogromnu ponudu za Salaha koju Egipćanin neće moći odbiti, a on se također povezuje i s drugim klubovima u ovoj zemlji, odnosno Al Hilalom i Al Ahlijem.

Salah je već sedam godina član Redsa. Odigrao je 339 utakmica i ima učinak od 208 golova i 89 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi