Na Emiratesu viđen pravi spektakl: Arsenal se otisnuo ka Ligi prvaka i Unitedu dokrajčio sezonu

Derbi kola u sjevernom Londonu

Na Emiratesu viđen pravi spektakl: Arsenal se otisnuo ka Ligi prvaka i Unitedu dokrajčio sezonu

Edmir Škorić

U fantastičnoj utakmici 34. kola engleske Premier lige Arsenal je savladao Manchester United rezultatom 3:1.

Ova utakmica bila je jedna od važnijih u raspletu borbe za Ligu prvaka. I jedan i drugi tim žele završiti među četiri najbolje ekipe i igrati Ligu prvaka naredne sezone, ali to je sada za United već na pragu nemogućeg, dok je Arsenal na dobrom putu da ostvari svoj cilj.

Nakon ove utakmice Arsenal je četvrti sa 60 bodova, Tottenham ima 57, a Manchester United tek 54 boda na šestom mjestu. Ono što dodatno stvara problem Crvenim vragovima je činjenica da imaju utakmicu više od Topnika i čak dvije od Spursa, koji kasnije danas gostuju Brentfordu.

Početak meča bio je iz snova za domaće, pošto je Tavares odbijenu loptu nakon što je De Gea odbranio šut Sake posmreio u mrežu sa samo metar udaljenosti.

Uzvratio je United preko mladog Elange i nakon sjajne asistencije Ronalda, ali Ramsdale brani, a zatim u 11. minuti Fernandesov udarac je blokiran nakon prethodne greške domaćeg golmana.

Dalot je umalo došao do prvijenca u dresu Uniteda u Premiershipu u 24. minuti, ali je prečka spasila Arsenal, a nedugo nakon toga zicer na drugoj strani, Nketiah šutira, brani De Gea.

Oglasi

VAR je radio u 28. minut. Nketiah je zabio pogodak, no VAR je najprije procijenio da je bio u ofsajdu, ali je potom uvidio da ga je Telles faulirao, zbog čega je dosuđen penal za Topnike. Siguran s bijele tačke bio je Saka za 2:0.

Samo dvije minute nakon gola Engleza, uzvraća United i vraća se u meč. Matić je fantastično centrirao, a zaboravljeni Ronaldo pogađa iz neposredne blizine za 2:1, što je bio rezultat prvog dijela, u kojem smo još vidjeli dva-tri dobra udarca.

Emocije na Emiratesu

Inače, prvo poluvrijeme obilježio je i emotivan trenutak u sedmoj minuti, kada su navijači na stadionu Emirates odali počast preminuloj djevojčici Ronalda, koji je danas bio vidno emotivan i potresen, ali je za razliku od derbija s Liverpoolom, ipak igrao.

U nastavku je viđeno također puno uzbuđenja, a možda i trenutak odluke na početku drugog dijela, kada je Bruno Fernandes očajno izveo penal i pogodio stativu, nakon što je prethodno Tavares skrivio isti igrajući rukom u svom šesnaestercu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldov rekord

Ronaldo se inače današnjim golom upisao ponovo u povijest i postavio novi rekord. On je, naime, postao prvi igrač koji je dao najmanje 100 golova u La Ligi i Premier ligi. 

United je krenuo ofanzivnije po 2:2, a uslijedio je hladan tuš u 72. minuti, kada je Granit Xhaka postigao sjajan gol udarcem sa oko 20 i nešto metara, pa je postavio konačnih 3:1, pošto gosti više nisu uspjeli da se vrate.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Penal za arsenal trči Ronaldo pita mogu'l ja da šutiram :)))
7 8
denimen9
Čestitke za Ronalda, GOAT
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi