Mirror objavio ekskluzivu - Arteta dogovorio dolazak napadača za kojeg se borilo 'pola' Evrope
FOTO: guliverimage.com

Velike vijesti za navijače Arsenala

Mirror objavio ekskluzivu - Arteta dogovorio dolazak napadača za kojeg se borilo 'pola' Evrope

Esmer Oštraković

Ono što je jasno nakon još jedne neuspješne sezone za Arsenal je da će biti nekoliko promjena u ekipi Arsenala, a naravno navijače najviše zanima koji novi igrači će potpisati za njihov klub.

Nakon što Gabriel Jesus ni ove sezone nije igrao onako kako se od njega očekivalo svima je jasno da će Topnici ovog ljeta krenuti po novog napadača za narednu sezonu.

Favorit broj jedan za Arsenal je sjajni napadač iz Slovenije Benjamin Šeško kojeg želi veliki broj klubova, a najviše su uz Topnike "zagrizli" Chelsea i Manchester United. Osim toga za njega vlada i veliki interes iz Italije.

Ekskluzivno su danas novinari engleskog Mirrora objavili da je Arteta praktično sve dogovorio sa Šeškom i da će on postati novi napadač Arsenala ovog ljeta.

Našao se sjajni Slovenac u centru bitke nekoliko klubova koji ga žele, ali je na kraju sam donio odluku da želi karijeru nastaviti na Emiratesu u dresu Arsenala.

Oglasi

Sigurno je da je ovo velika stvar za Arsenal jer će se Šeško imati priliku razvijati sa Kai Havertom koji je u sezoni koja je iza nas igrao zaista fenomenalno.

Agent ovog fudbalera Elvis Basanovic je već nekoliko puta viđen na Emiratesu gdje je pratio utakmice Arsenala, a očito da je razlog bio pregovaranje oko transfera Benjamina Šeška koji sutra puni 21 godinu.

Jasno je svima u Leipzigu da će Šeško ovog ljeta otići iz kluba, a vjerovatno će na njegovoj prodaji zaraditi oko 45 miliona funti.

Šeško će ove sezone nastupiti i na Evropskom prvenstvu, a njegova Slovenija će jednu od svoji utakmica grupne faze igrati i protiv Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao rezerve, ukoliko Šeško odbije dolazak na Emirates, spominjali su se Brian Bobbey iz Ajaxa, te Evan Ferguson iz Brightona, ali Englezi tvrde da je posao sa Šeškom završen.

Naravno da će sada navijači Arsenala imati razlog više da prate utakmice Slovenije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi