Ko je i šta je Real Madrid najbolje pokazuje izjava Artura Vidala: "Ne mogu da lažem..."

Promijenio je mišljenje

Ko je i šta je Real Madrid najbolje pokazuje izjava Artura Vidala: "Ne mogu da lažem..."

Edmir Škorić

Real Madrid je po mnogima bez ikakve dileme najveći klub na svijetu, što zbog prošlosti, što zbog trofeja, što zbog igrača koji su nosili njegov dres, ali potvrda toga dolazi i od onih koji ga baš i ne vole.

Arturo Vidal (36) bivši je igrač Barcelone i Bayerna između ostalih, a sada je u jednom intervjuu priznao da bi volio da igra za klub o kojem je tokom kariejre uglavnom govorio ružne stvari.

Čileanac je od 2018. do 2020. godine igrao za Katalonce s kojima je osvojio La Ligu i Superkup, a na pitanje za koji bi klub volio da igra, odgovorio je: "Neću da lažem, Real Madrid".

Ovo je naravno neočekivan odgovor, ne samo zbog njegove prošlosti u Barceloni, već i zbog toga što je u više navrata na sebe skretao pozornost antirealovskim izjavama.

U četvrtfinalnoj uzvratnoj utakmici Lige prvaka 2016./17., Vidal je isključen u meču protiv Reala dok je nastupao za Bayern, a onda je napao sudiju: "Dva gola ofsajd. Casemiro, koji je trebao biti opomenut prije mene, nije opomenut. Ako vas pokradu u takvoj igri, to je preveliko. Bilo je to jako zapaženo. Bilo je jako ružno".

Oglasi

Godinu dana kasnije Real i Bayern ponovno su se sastali u završnici Lige prvaka, tada u polufinalu. Prije utakmice Vidal je obećao osvetu. Nakon ispadanja Madriđane je nazvao “miševima”.

Vidal je također govorio ružno o Realu na streaming platformi Twitch: "Ponekad nisam siguran u kojoj se utakmici dogodila određena kontroverza protiv Real Madrida. Imao sam ukradene utakmice protiv Real Madrida u mojoj karijeri, da ponekad zaboravim detalje. Pokrali su moj tim toliko puta".

Nakon dvije godine u Barci i milanskom Interu (2020. do 2022.), Vidal je potom preselio u brazilski Flamengo.

Ni tamo nije propustio priliku da bocne Real. Kad je osvojio s Flamengom Copa Libertadores i tako osigurao plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo, vikao je: "Reale, razvalit ćemo ti guzicu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zašto sada promjena mišljenja? Vidal objašnjava da je uvijek gledao utakmice Real Madrida dok je odrastao. Ivan Zamorano (u Realu od 1992. do 1996.) bio mu je idol iz djetinjstva.

Vidal je i ove godine igrao u domovini. S konjem, mačem i krunom vratio se u svoj čileanski matični klub Colo-Colo nakon 17 godina i dočekan veličanstveno na službenom predstavljanju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti