Asmir Begović potpisao za Everton

Javlja Fabrizio Romano

Asmir Begović potpisao za Everton

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH, Asmir Begović, potpisao je ugovor s Evertonom.

Poznati novinar Fabrizio Romano objavio je da je Begović potpisao ugovor s Evertonom do juna 2023. godine, a sada se samo čeka da tu informaciju potvrdi i sam klub s Goodison Parka.

Iako je imao ponudu iz Italije, Begović je odlučio ostati u Engleskoj, a na Goodison Parku će biti rezerva prvom golmanu engleske reprezentacije Jordanu Pickfordu.

Naš golman je prošle sezone branio u Bournemouthu, koji nije uspio da se plasira u Premier ligu kroz play-off Championshipa. Begović je ponikao u Portsmouthu, a još je branio za La Louviere, Macclesfield, Yeovil Town, Ipswich, Stoke, Chelsea i Qarabag te Milan.

Za bh. reprezentaciju upisao je 63 nastupa, ali već neko vrijeme nije član Zmajeva s kojima je nastupao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović će imati čast da radi sa sjajnim španskim trenerom Rafaelom Benitezom, koji je ovog ljeta stigao u Liverpool, ali ne na Anfield gdje je ostavio dubok trag nego u redove gradskog rivala u plavoj boji.

Top Komentari

Dzematlija
Sa srećom gigante naš! Svjetski covjek. Karakter. Kvalitet. Fokus. Istrajnost.
7 0
Krosteutegurovic
Ako je istina, nek je sa srećom
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi