Asprilla: Vrijedio sam 300 miliona eura

Kolumbijac o današnjem transfer tržištu

Asprilla: Vrijedio sam 300 miliona eura

Nestašni Kolumbijac Faustino Asprilla je važio za jednog od najboljih napadača svijeta, početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Asprilla je posjedovao veličanstven talenat i mnogi su mišljenja da je mogao postati jedan od najboljih svih vremena. Ipak, njegov osebujan karakter nije samo privlačio pažnju navijača, već se i pobrinuo da Asprilla nikada ne dostigne puni potencijal.

Ipak, u vrijeme kada je nosio dres Parme i osvajao trofeje bio je istinska zvijezda. Njegova epizoda u Parmi je završila 1996. godine kada je za blizu sedam miliona funti otišao u Newcastle.

Asprilla vjeruje da bi po današnjim standardima koštao puno, puno više.

Legendarni Kolumbijac se osvrnuo na transfer Dejana Kulusevskog iz Parme u Juventus, nakon samo pola sezone fudbala na najvišem nivou. Juventus je za mladog fudbalera izdvojio više od 40 miliona eura.

"Kulusevski je veliki talenat. Uzimajući u obzir novac koji danas kruži u fudbalu, cijena njegovog transfera me ne iznenađuje... Ako on košta toliko, onda sam ja vrijedio 300 miliona eura", izjavio je Asprilla za Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kolumbijac je govorio i o svom sunarodnjaku, napadaču Atalante Duvanu Zapati.

"29 mu je godina i u najboljoj je formi karijere. Uz dužno poštovanje, ne vjerujem da Atalanta može bolje od trećeg ili četvrtog mjesta. Ako želi osvojiti nešto, trebao bi razmišljati o prelasku u druge timove", poručio je Asprilla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi