Azpilicueta zabrinut, timovi se više ne boje gostovanja Chelseaju

Plavci u problemima - na Bridgeu

Azpilicueta zabrinut, timovi se više ne boje gostovanja Chelseaju

Lampard je ove sezone pravio odlične stvari sa mladom ekipom Chelseaja, ali se neiskustvo Plavaca ipak često pokaže u bitnim momentima.

U posljednje vrijeme je Chelsea u dosta slabijoj formi, a uspio je i izgubiti tri od četiri zadnje domaće utakmice u Premier ligi.

Izgubio je tako Chelsea i u posljednjoj utakmici na Bridgeu, protiv Southamptona. Bilo je to jedno od iznenađenja viđenih na Boxing day.

Trener Southamptona Ralp Hasenhuttl je istakao da je njegova ekipa ohrabrena rezultatima West Hama i Bournemoutha na Stamford Bridgeu. Tako je nagovijestio da se već sada pojavljuje "nacrt" za gostovanja Chelseaju.

I kapiten Plavaca se brine da protivnički timovi više nemaju strah od gostovanja na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Istina je da ekipe, kada vide da ne dobijamo utakmice, dolaze ovdje sa više samopouzdanja, jer vide da mogu nešto uraditi. Zato zaboravite taktiku. Stvar je u povraćanju poštovanja na našem terenu. Moramo biti čvrsti kod kuće jer nije normalno izgubiti toliko utakmica pred domaćim navijačima", izjavio je bek Chelseaja Cesar Azpilicueta.

"Mislim da pritisak domaćih utakmica ne bi trebao biti negativan. Trebalo bi biti suprotno. Imao igrača, imamo kvalitet i moramo odmah okrenuti situaciju", poručio je Azpilicueta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“Chelseaju” ? Koji je to jezik?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti