Emotivni oproštaj od Bandovića: "Malo ko je lud i hrabar kao ti, sretna ti penzija brate"

Golman Olimpika završava karijeru

Emotivni oproštaj od Bandovića: "Malo ko je lud i hrabar kao ti, sretna ti penzija brate"

E. Čaušević

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine i ove sezone donijela nam je nevjerovatna uzbuđenja.

Do kraja sezone ostala su još dva kola, a čini se da je sve riješeno što se tiče prvog mjesta i da ćemo naredne sezone u Premijer ligi gledati mostarski Velež.

Rođeni su vodili nevjerovatnu bitku s Olimpikom koji je posustao u prošlom kolu porazom u gostima protiv Slavena. Iako još uvijek imaju teoretske šanse da se domognu prvog mjesta to će se zaista teško desiti.

Na Otoci su svjesni da će i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH i tada će pokušati da dođu do prve poziciji. Već sada se zna da će Olimpik biti oslabljen na golmanskoj poziciji jer je Dejan Bandović odlučio završiti karijeru.

Iskusni golman jučer je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da je donio odluku da okači rukavice o klin i da je ovo njegova posjlednja sezona na golu nekog kluba.

"Tačno tako. Donio sam tu odluku, 35 mi je godina, dobio sam zadovoljavajući posao i to je realna odluka. Sutra će za mene biti poseban dan. Nogometaši kada se opraštaju kažu da će okačiti kopačke o klin, mi golmani kažemo rukavice o klin", rekao je, između ostalog, Bandović.

Mnogi njegovi sadašnji i bivši saigrači su mu posvetili objave na društvenim mrežama i poželjeli dosta sreće u budućnosti. No, ispred svih bio je Veldin Muharemović koji je s Bandovićem igrao još u omladinskim kategorijama. Ipak, bilo je i vremena kada su igrali na suprotnim stranama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bilo mi je zadovoljstvo proći prve fudbalske korake s tobom, igrati s tobom i protiv tebe. Malo je ko lud i hrabar kao ti ljudino. Sretna penzija brate", poručio je Muharemović.

Top Komentari

Aduka
Umri ko te jebe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi