Šest golova na Montjuicu, Barcelonu šokirala druga najgora ekipa u Španiji ove sezone

Meč završen rezultatom 3:3

Šest golova na Montjuicu, Barcelonu šokirala druga najgora ekipa u Španiji ove sezone

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su ponovo razočarali svoje navijače jer su osvojili samo jedan bod u spektakularnom meču 24. kola španske La Lige protiv Granade koji je završen rezultatom 3:3.

Barcelona je odlično otvorila večerašnju utakmicu i već u 14. minuti domaći tim je stigao do prednosti. Cancelo je odlično asistirao, a gol za 1:0 postigao je Lamine Yamal.

Nakon toga Barcelona je imala incijativu na sredini terena, ali tek u finišu prvog dijela vidjeli smo uzbuđenja.

Domaći su u 41. minuti mogli da udvostruče prednost kada su Pedri i Gundogan odlično kombinovali, te na kraju lopta dolazi do Lewandowskog koji iz fantastične prilike pogađa samo stativu.

Kazna za ovaj promašaj uslijedila je samo dva minuta kasnije. Granada je uspjela da poravna na 1:1, a mrežu Ter Stegena zatresao je Facundo Pellistri.

Oglasi

Barcelona početkom drugog dijela ponovo prijeti preko Lewandowskog koji i ovaj put šutira pored gola. Nekoliko minuta kasnije Pellistri sjajno pokušava, no sada je Ter Stegen bio siguran.

Međutim, u 61. minuti muk na Montjuicu jer je Granada došla do 2:1. Uzuni je bio asistent, a svoj drugi gol na meču zabio je večeras sjajni Pellistri i doveo Granadu do prednost.

No, Barcelona je tri minute kasnije uzvratila i poravnala na 2:2. Gundogan maestralno asistira za Lewandowskog koji je ovaj put uspio da pronađe put do mreže i vrati Barcelonu u život. Očekivalo se da domaći krenu po preokret, no već u 66. minuti novi šok.

Granada je ponovo krenula u napad i uspjela da dođe do gola. U centru pažnje ovaj put našao se Ignasi Miquel koji je glavom pogodio za 2:3 i novo vodstvo Granade u Barceloni.

Katalonski klub krenuo je svim silama u ofanzivu. Nakon nekoliko propuštenih prilika Barcelona je nekako uspjela da dođe do 3:3.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lamine Yamal krade loptu Calejonu i sjajno s nekih 25 metara pogađa za 3:3 što je bio i konačan rezultat ove utakmice. Yamal je u sudijskoj nadoknadi imao dvije iznimne prilike, ali nije uspio da zabije hat-trick i donese Barci pobjedu.

Ovo je bio novi kiks katalonaca koji su treći s 51 bodom i imaju čak deset bodova manje od lidera Real Madrida. Granada je pretposljednja na tabeli sa samo 13 bodova, te je ovo bio tek drugi bod u sezoni za ovaj tim na gostovanjima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Koja kradja yebo te. Granada je tesko ostecena za pobjedu veceras. Cist faul prije treceg gola na Calejonom i sudija priznaje gol. Kradje se od ovog polukluba nastavljaju.
9 1
user1620593935
Bolje je cisto osvojiti 1 bod nego pobjeđivati i osvajati titule uz pomoc sudaca kao Real
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi