Barca nema para za trenera kojeg žele, biraju besplatnu opciju B, on već počeo učiti španski jezik
Portugalac želja, ali novac je problem (Foto: EPA)

30 miliona je previše

Barca nema para za trenera kojeg žele, biraju besplatnu opciju B, on već počeo učiti španski jezik

Midhat Šljivak

Barcelona je u potrazi za novim trenerom nakon što je Xavi Hernandez donio odluku o odlasku na kraju sezone, ali zbog finansijske situacije ne ide sve prema planu. Prva želja Katalonaca je Ruben Amorim, no za njega nemaju novca, pa je sve izglednije da će klupu preuzeti Nijemac Hansi Flick.

Xavi Hernandez odlučio je otići s klupe Barcelone na kraju ove sezone. Iznenadila je ova odluka i čelnike katalonskog kluba koji su sada u potrazi za čovjekom koji će ga zamijeniti, a taj proces im nije nimalo lagan.

Barcelona ne raspolaže prevelikim novcem koji bi im olakšao posao u angažovanju trenera, pa je tako prvi izbor Portugalac Ruben Amorim trenutno preskupa varijanta.

"Barcelona je zainteresovana za usluge trenera Sportinga Rubena Amorima kao zamjenu za Xavija. Ni on nema ništa protiv da trenira Barcu, ali problem je odštetna klauzula od 30 miliona eura", navodi katalonski TV3 kanal.

Ruben Amorim bi na kraju mogao ostati samo pusta želja katalonskog tima. Sporting će teško pristati da ga pusti za manju cifru, a Barca nema novca da isplaćuje tolike odštete za trenera, pa je mnogo realnije da ih preuzme neko ko je trenutno slobodan.

Oglasi

To bi prema svemu sudeći mogao biti nekadašnji trener Bayerna i selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flick. On se već priprema za posao.

"Hansi Flick se već priprema za posao u Barceloni. Uči španski jezik i već razmišlja o potencijalnim pomoćnicima za posao", pišu katalonski mediji.

58-godišnji stručnjak iza sebe ima dvije jako slabe godine na klupi reprezentacije Njemačke. Elf je u tom periodu igrao izuzetno slabo i Fudbalski savez ga je odlučio smijeniti, te dovesti Juliana Nagelsmanna.

Prethodno je Flick godinu i po radio u Bayernu. Imao je samo sedam poraza u 86 utakmica, uzeo je dvije Bundeslige, Ligu prvaka, DFB Kup, Superkup, UEFA Super kup i FIFA klupsko prvenstvo, no rukovodstvo bavarskog kluba ga je smijenilo također zbog Nagelsmanna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Flick je ranije osam godina radio kao pomoćnik Joachima Lowa u reprezentaciji Njemačke, te kao trener Hoffenheima.

Vidjet ćemo hoće li na početku nove sezone preuzeti Barcelonu i to bi sasvim sigurno bio novi veliki izazov za ovog iskusnog stručnjaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Nrmaju oni za kifle
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti