Bolan udarac za Barcelonu i Xavija pred revanš meč protiv Napolija u Ligi prvaka

Ipak bez važnog fudbalera

Bolan udarac za Barcelonu i Xavija pred revanš meč protiv Napolija u Ligi prvaka

E. Ganibegović

Liga prvaka je još jedino takmičenje u kojem Barcelona konkuriše za trofej ove sezone, a pred meč koji će odlučiti o putniku u četvrtinale za Xavija Hernandeza i sve navijače Barcelone stigla je jedna ne tako lijepa vijest.

Nakon što je prvi meč u Italiji završen 1:1, sutra će se u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka sastati Barcelona i Napoli.

Teško je reći ko je favorit, ako ga uopšte i ima. Barcelona je sigurno u prednosti zbog domaćeg terena, ali neke druge stvari idu u korist gostiju.

Naime, poznato je da za Barcelonu neće nastupiti De Jong, Balde, Gavi i Pedri. Alonso je također upitan.

No, sada je postalo jasno da Xavi Hernandez neće moći da računa na još jednog važnog igrača. Radi se o Ferranu Torresu.

Medicinski tim Barcelone nadao se da će on moći da se oporavi, no španski mediji javljaju da danas nije trenirao i da neće biti na raspolaganju Xaviju za sutrašnju utakmicu.

Oglasi

Što se Napolija tiče, pored Zielinskog, neće moći da računa na povrijeđene Cajustea i Ngongea.

Arsenal - Porto

Sutra će revanš meč igrati u Londonu Arsenal i Porto. Portugalski tim je u prvoj utakmici slavio 1:0 i to sjajnim golom u smiraj utakmice.

Ovdje se može očekivati jedna veoma dosadna utakmica, ako Arsenal ne zabije gol na vrijeme.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto će vrlo vjerovatno doći da brani stečenu prednost, te će vrijeme raditi za njih od starta, sve dok i ako Arsenal ne postigne pogodak.

Ovome dodajmo da obje utakmice počinju u 21 sat. U četvrtfinale su se ranije plasirali Real Madrid, Manchester City, Bayern i PSG, a sutra ćemo još pratiti revanš susrete Atletica i Intera, te Borussije i PSV-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Nema veze, ionako će za eventualni neuspjeh okriviti Real. Takav je to čovjek, takva japija.
1 0
user1620593935
Nema veze. Sta god da se desi, bolje je časno i ispasti nego uvijek prolaziti i osvajati titule uz pomoc sudija kao Real
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi