Najveći preokret koji je ikad viđen u fudbalu: Pet godina od čarobne noći u Barceloni

Utakmica koja se i danas prepričava

Najveći preokret koji je ikad viđen u fudbalu: Pet godina od čarobne noći u Barceloni

Endin Čaušević

Barcelonu po prvi put nakon dugog niza godina ove sezone ne gledamo u nokaut fazi Lige prvaka.

Katalonski klub nije uspio da prođe grupu nakon očajnih nastupa, te su takmičenje nastavili u Evropskoj ligi. Barcelonu nismo navikli da gledamo u ovom takmičenju i jasno je da im je mjesto među najboljim timovima u Ligi prvaka.

Barcelona nas je proteklih 15 godina znala itekako oduševiti svojim rezultatima, te su u tom periodu uspjeli da osvoje čak četiri titule Lige prvaka.

Međutim, pored tih pobjeda u finalnim utakmicama i sjajnim nastupima Barcelone jedna utakmica nokaut faze se i danas prepričava, a sigurno je da će tako biti i u budućnosti.

Naime, riječ je o revanš meču osmine finala Lige prvaka koji se igrao 2017. godine između Barcelone i PSG-a. Parižani su u prvoj utakmici na svom terenu deklasirali Barcu sa 4:0 i svi su ih već vidjeli u četvrtfinalu.

No, Barcelona je u revanšu napravila spektakularan preokret za koji mnogi kažu da je to najveći i najbolji preokret u historiji fudbala.

Oglasi

Katalonci su sjajno otvorili meč i poveli golom Suareza, dok je 2:0 bilo kada je autogol postigao Kurzawa. Početkom drugog dijela Messi pogađa iz penala za 3:0, ali potom je PSG odgovorio.

Edinson Cavani je zabio sjajan gol za 3:1 i činilo se da je sve riješeno. No, Barcelona je u posljednjih sedam minuta napravila nestvaran podvig. Katalonci su uspjeli da zabio čak tri gola i prođu dalje.

Prvo je na 4:1 povisio Neymar sjajnim golom iz penala, a samo nekoliko minuta kasnije isti igrač je pogodio za 5:1 iz penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG se pokušao odbraniti svim silama do kraja meča, ali je odbrana ovog tima kapitulirala u posljednjim sekundama. Neymar je centrirao, a pogodak za 6:1 i nevjerovatno slavlje igrača i navijača Barcelone zabio je Sergi Roberto.

Na klupi PSG-a tada je bio Unai Emery koji ni danas nije prebolio ovaj poraz od Barcelone, te je jasno da je to za njega najveći udarac u trenerskoj karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Nema se tu sta prepricavati . Ovo je druga najveca kradja u historiji fudbala. Odmah poslije one utakmice protiv Celsija 2009.
6 8
denimen9
Po meni krađa, veća nego Borac Velež
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi