Predsjednik Barcelone Joan Laporta optužen za mito

Šok u Kataloniji

Predsjednik Barcelone Joan Laporta optužen za mito

Edmir Škorić

Sudija koji nadgleda 'Caso Negreira', kako je poznato u Španiji, odlučio je da optuži predsjednika Barcelone Joana Laportu za mito, korupciju u sportu, nepoštenu administraciju i krivotvorenje, prenosi novinska agencija EFE.

Laporta je optužen da je navodno podmićivao sudije. On je predsjednik kluba od marta 2021. godine, a do sada nije bio optužen za korupciju.

Bio je prethodno na čelu katalonskog kluba od 2003. do 2010. godine. Optužbe na njegov račun odnose se na period od 2008. do 2010. godine.

Španski mediji navode da je Laporta optužen u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati nekoliko miliona eura, koje je Barca platila potpredsjedniku Sudijskog komiteta.

[twitter]https://twitter.com/EvrthingMadrid/status/1714569622144344179[/twitter]

Oglasi

Državni tužioci su još u martu optužili Barcelonu i njene nekadašnje predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosella za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumenata.

Navedeno je da je Barcelona bivšem sudiji Joseu Mariji Negreiri platila 7,3 miliona eura. On je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate na njegov račun izvršene su u periodu od 2001. do 2018. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istražni sudija je danas objavio da smatra kako ovaj slučaj ne može da zastari pošto se radi o ozbiljnim optužbama.

Ovaj skandal, nazvan "afera Negreira", mjesecima visi nad katalonskim klubom, koji negira bilo kakvu nepravdu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Barcelona je kriminalna organizacija. Od 2001. do 2018. su placali Negreiru . Uplaceno je preko 7 miliona eura. E sad ove stakore ceka zasluzena kazna. Dan zalosti na sportsport.ba.
0 0
makelele
Mito bekrijo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije