Bayern je Mazraouija i izraelskog golmana stavio za isti stol, Marokanac je napravio (ne)očekivano!
Foto: Bayern.e

Peretz je ispričao detalje

Bayern je Mazraouija i izraelskog golmana stavio za isti stol, Marokanac je napravio (ne)očekivano!

Admin Čaušević

Bayern je jedan od klubova koji su bili u centru pažnje nakon početka oružanog sukoba između Palestine i Izraela. Razlog je reakcija na društvenim mrežama koju je izazvao marokanski fudbaler Noussair Mazraoui.

Nakon što je počeo oružani sukob Izrael i Palestine Bayernov defanzivac Noussair Mazraoui izazvao je bijes određenog dijela njemačke javnosti propalestinskom objavom na društvenim mrežama.

Poruka je u Bayernu shvaćena sa posebnom pažnjom i to zbog Daniela Peretza. Riječ je o izraelskom golmanu koji je među prvotimcima Bavaraca.

Proteklih danas Peretz je boravio na okupljanju reprezentacije Izraela gdje je tamošnjim medijima objasnio kako su u Bayernu riješili ciejli slučaj te je pohvalio svoj klub.

Daniel Peretz ispričao detalje susreta sa Mazraouijem

"Klub je problem riješio na vrlo zreo način, sjedili smo zajedno i razgovarali. Objasnio mi je stvari kako ih on vidi i zašto je uradio to što je uradio. Izvinio se za sve što je objavio na internetu”, rekao je Peretz u intervjuu za izraelsku televiziju Sport5.

"Shvatio sam odakle dolaze te stvari koje je objavio i zašto. Nije bio svjestan što stavlja na internet. Nakon toga se izvinio, a to je učinio i klub. Danas smo prijatelji."

Oglasi

Bayern je krajem oktobra izdao Saopštenje da će se bivši fudbaler Ajaxa vratiti u prvi tim nakon što je ranije suspendovan zbog svojih objava na društvenim mrežama.

"Noussair Mazraoui nas je vjerodostojno uvjerio da, kao osoba koja voli mir, odlučno odbacuje teror i rat. Žao mu je ako su njegove objave izazvale reakcije", rekao je tada izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Pojedini klubovi u Njemačkoj bili su surovi prema igračima sa propalestinskim razmišljanjem. Posebno je to bio slučaj sa Mainzom koji je dao otkaz Anwaru El Ghaziju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što mu je uručen otkaz El Ghazi je cijeli slučaj predao na sud te se nada da će dobiti otpremninu od 2.5 miliona eura.

Treba dodati da je FS Francuske zbog propalestinskih poruka sa čak sedam utakmica neigranja kaznio fudbalera Nice, Youcefa Atala. Istovremeno je Alžirac suspendovan i od strane kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bayern ispod svih!
1 0
bk123
Znači tražio oproštenje od Izraelca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi