Navijači uništili Boatengov povratak, klub pripremio još veći šok i sve dogovorio, čeka se potpis!

Navijači uništili Boatengov povratak, klub pripremio još veći šok i sve dogovorio, čeka se potpis!

Endin Čaušević

U Bayernu su odlučni do dovedu pojačanje u odbrani nakon problema s povredama nekolko defanzivaca ovog kluba, a prvi izbor bio je Jerome Boateng. No, od Boatenga su u Bayernu odustali nakon negodovanja navijača i sada su spremili još veći šok za fudbalski svijet.

Novi problemi za Thomasa Tuchela nastali su nakon što se povrijedio Dayot Upamecano i trener minhenskog kluba jasno je poručio da je njegovom timu potrebno pojačanje u odbrani koja je itekako oslabljena zbog problema s povredama.

U klubu su ekspresno reagovali jer je s ekipom počeo da trenira Jerome Boateng koji je bez kluba, ali nakon negodovanja navijača oko povratka iskusnog defanzivca na kraju mu nisu ponudili ugovor.

Iako Boateng i dalje trenira s drugom ekipom Bayerna čelnici kluba su nastavili tražiti rješenja kako bi doveli novog defanzivca i čini se da su ga pronašli.

Njemački mediji pišu da su u Bayernu odlučili još više šokirati fudbalsku javnost jer se uveliko špekuliše da će novi igrač ovog tima postati 35-godišnji grčki defanzivac Sokratis Papastathopoulos.

Oglasi

Sokratisa pamtimo iz vremena dok je nastupao za Arsenal i Borussiju Dortmund, ali ga već neko vrijeme nismo vidjeli na velikoj sceni.

I iskusni Grk je bez kluba već nekoliko mjeseci nakon što je napustio Olympiacos na kraju sezone po isteku ugovora i nije uspio još uvijek da pronađe novi angažman.

Sigurno da ni sam Sokratis ni sanjao nije da bi karijeru mogao nastaviti u Bayernu i navodno kontakti su već uspostavljeni, te će njemu biti ponuđen ugovor do kraja sezone koji sigurno neće odbiti.

Ovaj 35-godišnjak je u Olympiacosu proveo dvije ipo godine, ali je ljetos napustio klub po isteku ugovora. U Bayern stiže kao pojačanje dok se ne oporave De Ligt i Upamecano, a čini se da navijači minhenskog kluba već sada žale što nisu doveli Boatenga jer je za njih Sokratis još gori izbor.

Zbog činjenice da je Sokratis već neko vrijeme slobodan igrač Bayern ima pravo da ga potpiše i odmah registruje za mečeve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odluku oko dolaska Sokratisa donio je i Tuchel koji je trenirao Grka svojevremeno u Dortmundu, a pod palicom ovog trenera odigrao je u tom klubu 81 utakmicu. Na ljeto 2018. godine prešao je u Arsenal iz kojeg se kasnije vratio u Olympiacos.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi