Nekadašnji selektor Zmajeva seli u Belgiju
FOTO - EPA

Baždarević preuzima novog člana elite

Nekadašnji selektor Zmajeva seli u Belgiju

A. Beganović

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, trenersku karijeru bi mogao nastaviti u Belgiji.

Naime, prema pisanju tamošnjih medija, novi član elitnog društva Seraing u potrazi je za novim šefom stručnog štaba, a kao glavni kadnidat se spominje upravo Baždarević.

Nekadašnji selektor Zmajeva na klupi ovog kluba trebao bi naslijediti Emilija Ferreru, koji je uspio sa Seraingom izboriti nastup u elitnom rangu, no i pored toga te važećeg ugovora odlučio je sreću potražiti negdje drugo.

Baždarević je nekoliko mjeseci bez posla, a u posljednje vrijeme povezivao se sa brojnim klubovima, no sve je izvjesnije da će karijeru nastaviti u Belgiji.

Posljednji posao Baždarević je imao u francuskom drugoligašu Guingampu s kojim se u februaru sporazumno rastao.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine vodio je u nepuna dva kvalifikacijska ciklusa, no nije uspio sa Zmajevima se plasirati na neko od velikih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nakon Zmajeva vodio je francuskog drugoligaša Paris, te pomenuti Guingamp, a upravo je u Francuskoj ostavio najdublji trenerski trag. Sa Istresom je uspio ući u elitni rang tamošnjeg fudbala.

U sezoni 2003/2004 proglašen je za najboljeg trenera Ligue 2, a 2005. godine je sa Etoile du Sahelom igrao finale Afričke Lige prvaka, no nažalost, nije ju uspio osvojiti. Sa Grenobleom je u sezoni 200/2008 ušao u Ligu 1.

Top Komentari

Hele
Presudit će im :)
3 2
C.Banks
Budući drugoligaš
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi