Baždarević: Bilo je pritisaka i u moje vrijeme - od menadžera, navijačkih grupa, političara...

Nekadašnji selektor BiH

Baždarević: Bilo je pritisaka i u moje vrijeme - od menadžera, navijačkih grupa, političara...

Edmir Škorić

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, gostovao je večeras u emisiji "Plenum" na Federalnoj televiziji.

Baždarević je bio gost uz Vlatku Glavaša i generalnog sekretara NFSBiH Adnana Džemidžića, dok je prvi čovjek Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković telefonski dao izjavu na temu nedavne izjave Asmira Begovića o tome kako se uzima novac za igranje u reprezentativnom dresu. Tada je bivši golman Zmajeva direktno prozvao Zeljkovića, Zvjezdana Misimovića i selektora Ivajla Peteva, nazvavši ih kriminalcima.

Baždarević je izjavio da je i u vrijeme kada je on bio selektor bilo puno pritisaka sa svih strana.

"Radi se ozbiljnim stvarima i teškim riječima, iza svake riječi mora postojati argumenti. Ne bih želio previše komentarisati ono što je rekao Asmir, volio bih o konkrentim stvarima, ako ima nešto da kaže neka to urade državne institucije", rekao je Baždarević, pa je dodao:

"Bilo je itekako pritisaka od neozbiljnih do bezobraznih. To je bilo ima pet ili šest godina. Uvijek je lako govoriti. Odmah sam to lako odsjekao na startu, znali su ko sam i šta sam i da to kod mene to ne može biti. Bilo je pritiska od menadžera, navijačkih grupa, političara, ali to sam riješio sa mojim ljudima u Savezu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vico Zeljković je na tu temu kazao sljedeće:

"Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebio grube riječi koje je rekao i za to treba imati dokaze, ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju... Napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo. Od marta smo počeli raditi pozitivno, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu".

Top Komentari

Celtic
Riješio si legendo, jer si opet tad u savezu imao koliko toliko normalne ljude i neku ozbiljnost. Pogledaj sad ko je tamo sve, pa jedan Sarajka kojeg ni Travničani ne mogu smisliti i svi znamo o kakvom se liku radi, ali nije on jedini. Onda pogledati isto stručne pomoćnike koje ima selektor, pa gdje je tu Grlić, Bajramović, Milenković, Papac i ostali, namjerno nabrajam različitih religija, nema veze neka je i nacionalni ključ, ali gdje su ove naše legende itd. Samo budala ovo može podržavati i praviti se da je sve super. Vratili smo se u prošlost, po ne znam koji put.
24 1
rabodimis
Fino Mehmede, pomozi kriminalcu, je*o drzavu.. Mi svi ludi i coravi, slucajno dodikov supcic izbacio dva kluba iz PL, slucajno su sudije krale otvoreno, slucajno je zaboravio na obecane terene, slucajno se potrefilo da je bas za tu utakmicu menadjer platio za svog pulena da igra.. Uklopio se i ti sa njima, mazes nam oci i sutis ko pi*ic.. Nemas mu*a progovorit ko Asmir, bolje vala da si skroz sutio nego da nam ovako se*es ko ovi pokvareni politicari..
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi