Beckham stvara tim snova u Miamiju
Novi fudbalski klub u SAD-u u vlasništvu je Davida Beckhama (Foto: EPA)

Želje su mu Ronaldo, Rooney...

Beckham stvara tim snova u Miamiju

M. Šljivak

Legenda engleskog i svjetskog fudbala David Beckham dobio je dozvolu za osnivanje nove MLS franšize.

Beckham će od 2020. godine biti vlasnik tima u Miamiju, a ovaj tim će postati ukupno 25. franšiza u američkoj MLS ligi.

Velike planove Becks ima sa ovim timom. Planira dovesti velika imena, a kao trenera svog tima vidi italijanskog stručnjaka Carla Ancelottija sa kojim je kratko sarađivao u PSG-u 2013. godine.

Ako ne uspije dovesti Ancelottija, Beckham će se okrenuti pregovorima sa Zinedineom Zidaneom ili sa Bruceom Arenom, ali to nije sve što želi napraviti u svom timu.

Igrački kadar Miamija trebao bi obilovati zvijezdama koje su na zalasku karijera. Tako ima namjeru ponuditi ugovore Cristianu Ronaldu i Wayneu Rooneyju, koji bi bili prva pojačanja ovog tima 2020. godine.

Rooney je ranije najavio da je zainteresovan da karijeru završi u SAD-u, dok je i Ronaldo najavio takvu mogućnost, ali njegovo dovođenje će biti zaista težak zadatak, pa čak i za Beckhama.

Ipak, sigurno je da će biti i onih koji će teško odbiti ponude engleske legende, pa bi Miami odmah mogao biti konkurent za visok plasman u MLS ligi.

Top Komentari

Benjamingst
Zivim u USA, ali njihiva liga je puno igraca preko 35 godina... liga dosadna za gledati itd... umjetno sve u USA, pa i sami gradovi bez neke historije sve nastalo skoro u 18 stoljecu... tako I klubovi u Fudbalu u proslom i ovom stoljecu...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti