Begović i Portsmouth idu dalje
Begović je ponovo bio na golu

Reading napravio još jedno iznenađenje

Begović i Portsmouth idu dalje

M. Maksimović

Danas su u Engleskoj igrane utakmice 4.kola FA Cupa, a za iznenađenje su se pobrinulu Reading i četvrtoligaš Notts County Reading je nakon Liverpoola sredio i Burnley, dok je Notts County odigrao 2:2 sa Wiganom, iako je imao velikih 2:0. Za nas je svakako najvažniji podatak da je Asmir Begović stajao među stativama gola Portsmoutha, koji je opet nakon preokreta izborio prolaz dalje.

Sunderland je poveo rano, golom Darena Benta u 15.minuti, a Portsmouth je  do odlaska na odmor stigao do poravnanja, John Utaka je bio strijelac u 42.minuti. isti igrač je u 57.minuti postigao drugi gol na utakmici, kasnije će se ispostaviti pobjednički. Asmir Begović je bio na visini zadatka pogotovo u završnici utakmice, kada su gosti pokušali doći do izjednačenja

Ambiciozni Notts County je ostao neporažen na svom terenu u duelu sa Wiganom. Golom Leea Hughesa Notts County je poveo u 25.minuti, a sjajno prvo poluvrijeme zaključio je Ben Davies golom za 2:0. U nastavku su se gosti čupali i uspjeli su izboriti ponovni susret. Jason Scotland je prvo smanjio na 2:1 u 52.minuti, a onda je osam minuta prije kraja rezervista Ben Watson pogodio za 2:2.

Reading je u prošloj rundi, izbacio Liverpool u dvije utakmice, a ovaj put je protivnik ipak za nijansu bio slabiji. Čovjek čudnog imena Gylfi Sigurdsson ja savladao Briana Jensena tri minute prije kraja.

Chelsea je napunio Deepdale, igrajuči protiv sastava Preston North Enda. U jednom sasvim solidnom susretu u kojem su i domaćini nekoliko puta zaprijetili, Chelsea je golovima Anelke (37) i Sturridge (47) stigao do pobjede 2:0.

Na Goodisonu smo imali duel iz Premiershipa, a Birmingham je svoju dobru formu iz prventstva prebacio i u FA Cup.Christian Benitez (7 ) i Barry Ferguson (40) su bili strijelci za vodstvo gostiju 0:2 već nakon 40-tak minuta igre, a sve što je Everton napravio u nastavku bio je gol Leona Osmana u 56.minuti.




Rezultati 4.kola:
Reading - Burnley  1:0
Preston North End - Chelsea 0:2
Everton - Birmingham 1:2
Accrington Stanley - Fulham 1:3
Portsmouth - Sunderland    2:1
Notts County - Wigan 2:2
WBA - Newcastle    4:2
Southampton - Ipswich 2:1
Aston Villa - Brighton & Hove 3:2
Bolton - Sheffield United 2:0
Wolverhampton - Crystal Palace 2:2
Derby County - Doncaster Rovers    1:0
Cardiff - Leicester City 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.