Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!

Nogometni savez donio odluku

Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!

Iako su Belgijanci odlučili prekinuti nogometnu ligu prije nekoliko sedmica, danas su donijeli odluku da će odigrati susret finala Kupa. 

Meč u kojem se sastaju Club Brugge i Royal Antwerp bit će odigran 1. augusta u Brieselu.

To je dogovoreno na sastanku između predstavnika oba kluba, Jupiler lige, Saveza, gradskih vijećnika Briesela i predstavnika policije. Dogovoreni su svi detalji sigurnosti i dato je zeleno svjetlo.

Finalni meč trebao je biti odigran 22. marta, ali je otkazan jer je pandemija koronavirusa u tim trenucima bila u punom jeku.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Klubovi su inače finale izboriti još početkom februara. Meč za trofej bit će odigran na Stadionu kralja Baudouina bez prisustva publike.

Za kraj samo dodajmo kako je Club Brugge nakon prekida prvenstva proglašen za šampiona. Ta ekipa imala je u trenutku suspenzije lige 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Gent. 

Top Komentari

Zeleni_zub
hahahahaha... gdje si @Uranija da malo komentarišemo ovu vijest?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi